Foto: DELFI
No piektdienas, 10.jūlija plkst. 8:00 no rīta Universitātes radio „Naba” atgriežas 93,1 FM viļņos. Kā pirmais ēterā līdz ar izskanēs raidījums „Rīta drudzis”, portālu „Delfi” informē radio pārstāvji.

Laikā no 1.jūnija radio NABA bija dzirdama tikai internetā. Tagad ir rasta iespēja turpināt darbību FM viļņos. Atgādinām, ka universitātes radio NABA autorraidījumi kopš 1.jūlija katru darba dienas vakaru no plkst. 20:05 līdz 21:00 dzirdami arī Latvijas Radio 1.

Pirmdienās skanēs izglītojoši muzikāls raidījums „Mūzu muzejs”, kurā tiek detalizēti aplūkoti dažādi iedvesmu avoti jeb mūzas, kas kalpojušas mūziķiem dziesmu, grupu un albumu nosaukumu, dziesmu tekstu radīšanai vai dzīves gājuma izvēlei. Raidījuma vadītāji Kristaps Zālītis un Ingus Bērziņš.

Mūzu muzejs skanēs pamīšus ar radiospēli „Zaļais prāts” katru otro pirmdienu. „Zaļais prāts” ir interaktīva sportiska spēle, kuras laikā tiešajā ēterā sacentīsies divi raidījuma viesi, kas iepriekš viens otram sagatavojuši desmit jautājumus par veselīgu, aktīvu, piedzīvojumiem bagātu un zaļu dzīvesveidu. Spēlē tiks aicināti iesaistīties radio „Naba” klausītāji. Radiospēles vadītāji Pauls Grants un Kristīna Soloha.

Otrdienās un ceturtdienās būs dzirdams „Naba” vakara mūzikas instruktoru DJ Vuguļa, DJ Kazuļa, DJ Noras, Dj Egona muzikālais piedāvājums.

Trešdienās kaustītājiem tiks piedāvāts latviešu mūzikas raidījums „Bitīt’ matos” Dambja un Jāņa Daugavieša vadībā. „Bitīt’ matos” ir vecākais un pieredzes bagātākais „Nabas” raidījums, kas debitēja 1995. gadā radio Skonto. Vēlāk sāka skanēt radio KNZ, bet radio „Naba” skan no tā dibināšanas līdz šodienai ik svētdienu no astoņiem līdz desmitiem. Raidījumā tiek atskaņota dažādu žanru Latvijas mūzika, gan jauna, gan veca. Raidījumā regulāri viesojas grupas un izpildītāji. Savukārt piektdienās būs dzirdamas radio „Naba” Top, to vadīs Mārtiņš Valters.

Radio „Naba” ir nekomerciālās mūzikas radio programma, kas pirmo reizi ēterā izskanēja 2002. gada 1. decembrī. Radio darbojas ap 70 cilvēku. Tā ir tapusi ar Latvijas Universitātes un Latvijas Radio atbalstu kā Latvijas Radio 5. kanāls un ir dzirdama galvaspilsētā un tās apkārtnē 93,1 FM frekvencē. Radio „Naba” programma ir vienīgā Latvijā, kas aptver tik plašu mūzikas virzienu spektru. Klausītāju uzmanībai tiek piedāvāti ap 40 autorraidījumu par dažādiem mūzikas virzieniem, izglītību, mākslu, kino, teātri, literatūru, filosofiju. Raidījumi tiek veidoti sadarbībā ar dažādu nozaru profesionāļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!