Radio „Naba” ēterā otrdien, 21.aprīlī tiešraidē no 19:00 līdz 21:00 skanēs grupas „The Cure” līdera Roberta Smita 50 gadu jubilejai veltīts raidījums, portālu „Delfi” informē radio pārstāvji.
Raidījumu vadīs mūzikas žurnālists un grāmatas „Rokupācija" autors Uldis Rudaks, kā arī Guntars Ruskuls.

„Parunāsimies par ‘The Cure' un Robertu Smitu, kaut ko atcerēsimies, spriedelēsim utt. Un, protams, skanēs daudz mūzikas no dažādiem grupas darbības periodiem. Mums abiem ar Guntaru ‘The Cure' ļoti mīļi jau sen - man personīgi kopš astoņdesmitajiem gadiem, kad šos pirmoreiz izdzirdēju. Toreiz viņi, apsteidzot manus absolūtos tā laika favorītus „Depeche Mode" un „Queen", kļuva par mīļāko grupu - ja kaut kas pa visiem šiem gadiem nācis klāt un kaut kādos periodos aizēnojis manā klausāmo mūziķu sarakstā ‘The Cure', tad laiks visu saliek pa vietām - pārējie atbirst vai pārvietojas dibenplānā, bet ‘The Cure' paliek," stāsta Uldis Rudaks.

„Protams, pēdējos piecpadsmit gados esmu īstenojis savus sapņus un, pat neatceros vairs, cik reizes - piecas vai sešas - esmu redzējis viņus arī koncertos. Tikties ar Smitu aci pret aci un parunāties gan joprojām nav nācies un varbūt tā pat labāk," piebilst Rudaks.

Savukārt Vecrīgas klubā „Depo" piektdien, 24. aprīlī notiks Roberta Smita jubilejai veltīts pasākums. Kluba Lielajā zālē uzstāsies vairākas grupas, kuras savās programmās būs iekļāvušas pa kādai „The Cure" kaverversijai, bet Mazajā zālē dejas spēlēs Uldis Rudaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!