Foto: DELFI
Radio "Naba" 93.1 FM ēterā 7. oktobrī, pēc plkst 21:00 skanēs intervija ar grupu "Thee Silver Mt. Zion" un "Goodspeed You Black Emperor"dalībnieku Efrimu Menuku, portālu "Delfi" informē radio pārstāvji.
Intervija notiks sagaidot grupas "Thee Silver Mt. Zion" koncertu "Grīvas Mēbelēs", trešdien, 8. oktobrī.

Interviju vadīs radio "Naba" raidījumu vadītājs, grupu "Soundarcade" un "Das Sonntags Legion" ģitārists Lauris Ābele.

Efrims Menuks (Efrim Menuck) 1999. gadā dibināja orķestri "Thee Silver Mt. Zion", talkā aicinot savus kolēģus Tjerī Amaru (Thierry Amar) un Sofiju Trudo (Sophie Trudeau) tobrīd vēl aktīvajā kolektīvā "Godspeed You! Black Emperor". Kopš pirmā koncerta minētā gada pavasarī un debijas albuma "He Has Left Us Alone But Shafts Of Light Sometimes Grace The Corner Of Our Rooms..." izdošanas 2000.gada pavasarī, trijotnei pievienojušies un no tās aizgājuši vairāki citi mūziķi. Rīgā "Silver Mt. Zion" ieradīsies piecu cilvēku sastāvā.

"Ikvienam uz šīs skatuves derdzas termins post-rock, un tam nav ne mazākā sakara ar to, ko darām," uz jautājumu no zāles atbildēja Efrims kāda nesena koncerta laikā. Sauklis "This is our punk rock" veido daļu viena no grupas ierakstiem nosaukuma. Bieži dēvēti par anarhistiem, kreisi noskaņotiem, kā arī pārprasti izvēlētā nosaukuma dēļ, taču allaž izvairījušies no šādiem un līdzīgi pārsteidzīgiem secinājumiem. Kā apgalvo Efrims, viņi rada "lepnu un stūrgalvīgu" mūziku, jo neuzskata, ka ir vajadzīgs menedžeris, vadošs ierakstu izdevējs, milzīgs autobuss. Nav nepieciešams uztāties tikai festivālos, nevajag lappaspušu izmēra reklāmas, pitchforkmedia.com, internetā vai iTunes. Un žēl, ka tik maz grupu domā līdzīgi, jo, pretējā gadījumā, ikviens būtu ieguvējs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!