Foto: Aivars Slisans
Piektdien, 15. decembrī, pulksten 19.00, Rīgas Kongresu namā uzstāsies pasaules slavu izpelnījušais Glena Millera orķestris, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Trade Hub Production".

Virtuozais trombonists Glens Millers savu orķestri radīja 1937. gadā, un gadu laikā tas kļuva par amerikāņu džeza mūzikas ikonu, izpildot un ierakstot gandrīz vai pusi no visiem tā laika Holivudas filmu mūzikas hitiem. Īpašu slavenību orķestris ieguva pateicoties tādiem populāriem skaņdarbiem kā "Saulainās ielejas serenāde", "Ņujorka, Ņujorka" u.c. Līdztekus mūzikai no filmām, Brodvejas un mūzikliem, maestro piedāvāja arī pilnīgi oriģinālus orķestra skaņdarbus.

Tagadējā veidolā orķestris darbojas no 1983. gada. Pateicoties diviem alta saksofoniem, diviem tenora saksofoniem un klarnetei, kas izpilda galveno partiju, tiek atjaunots Glena Millera orķestra skanējums, kuru nevar sajaukt ne ar vienu citu. Šī orķestra muzikanti apguva oriģinālā kolektīva paņēmienus pēc filmām "Saulainās ielejas serenāde" un "Orķestra dalībnieku sievas".

Foto: Aivars Slisans

Orķestra vadītājs Vils Saldens (Wil Salden) ir izcils pianists, kurš vēl agrā jaunībā iemīlējās Glena Millera mūzikā un nes šo mīlestību visas dzīves garumā, izpildot dižā mūziķa skaņdarbus un saglabājot muzikālo mantojumu nākamajām paaudzēm.

Biļetes iegādājamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!