Foto: Nils Vilnis
Rīgas Svētā Pētera baznīcā piektdien, 8. septembrī, noslēgsies komponista Jāņa Lūsēna jaunās instrumentālās mūzikas koncertprogrammas "Aiz…Mūzika vēlā vakarā" pirmo piecu koncertu cikls, portālu "Delfi" informē komponista pārstāvji.

"Šīs vasaras "Aiz..." programma man kā komponistam, pianistam un sava ceļa meklētājam ir bijusi jauna un skaista pieredze. Katra koncertvieta ar gaismas pāriešanu tumsā un klausītāju uzmanību, darīja šīs tikšanās reizes tiešām neaizmirstamas. Sapnis, kas tika lolots daudzus gadus ir realizējies visslabākajā veidā kādā vien iespējams". Komponists turpina par nākotnes iecerēm: "Unikālās una corda klavieres, kas beidzot ir manā īpašumā, man deva impuslu solo muzicēšanai – ideja ir par tādu kā mūzikas labaratoriju, kurā izmantošu visdažādākos instrumentus, rotaļāšanās ar dažādiem mūzikas stiliem, ļaujot vaļu fantāzijai un iesaistot tajā klausītājus. Skaņas un neskaņas, tāda ir mana vīzija par tālāko muzicēšanu."

Lielu gandarījumu komponistam sniegusi ikviena atsauksme, kas tika saņemta pēc jau notikušajiem koncertiem – Krimuldā, Vecpiebalgā, Jelgavā un Kuldīgā. Apmeklētāji tos raksturo kā lielisku atslēgšanos pēc darba nedēļas, par skaņu celiņu vēl neuzņematam kino, par tādiem, kas "atbrīvo vietu daudz kam citam".

Koncertprogrammas "Aiz… Mūzika vēlā vakarā" centrālais instruments ir ļoti īpašās "Una Corda" klavieres, kuras radījis starptautiski atzītais klavieru meistars Dāvids Kļaviņš un kuras visā pasaulē pieejamas vien desmit eksemplāros. To skaņu palete mūziķu aprindās tiek salīdzināta ar maigiem čukstiem. Bet visas koncertā dzirdamās skaņas ir mūzikas instrumentu un mūziķu radītas, neizmantojot mākslīgus efektus.

Mūziķu sastāvs: Jānis Lūsēns – "Una Corda" klavieres; Harijs Gūtmanis un Karīna Mazūra – metalofoni, zvaniņi, perkusijas; Māris Ziemelis – čells, Evija Mundeciema – flautas, bansuri, monohords, zvaniņi; Jānis Lūsēns - basa un citas ģitāras.

Biļetes uz noslēguma koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā, kā arī koncertu dienā koncertu norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!