Foto: F64

Spāņu tenors Plasido Domingo duetā ar latviešu soprānu Kristīni Opolais vēlas koncertēt Rīgā, atklāja Opolais.

"Pie manis atnāca Domingo un teica, ka gribētu ar mani uzstāties Rīgā. Viņš grib ar mani dziedāt duetus, operetes. Viņš grib smuku vakaru," stāstīja Opolais.

Domingo dziedātājai jautājis, vai Rīgā ir koncertzāle. Uzzinot to, cik sēdvietu ir Lielajā ģildē, viņa attieksme bijusi noraidoša. "Stadions vai koncertzāle," dziedātājs teicis Opolais. "Es viņam atbildēju, ka stadionu mēs viņam sarīkosim. Arī Hosē Karerass bija nesen, un Plasido ir liela interese. Es gribu pierunāt viņu vismaz ar vienu koncertu uzstāties arī operā," stāstīja Opolais.

Domingo ir viens no pasaule pazīstamākajiem operdziedātājiem. Viņš dzimis 1941. gadā, savukārt operā dziedātājs debitēja 1959. gadā, un kopš tā laika viņš uz skatuves vai ierakstos atveidojis vairāk nekā 130 lomu. Panākumus Domingo guva, uzstājoties trio kopā ar tenoriem Lučāno Pavaroti un Hosē Karerasu. Mūziķis ieguvis deviņas "Grammy" balvas.

Opolais regulāri viesojas pasaules prestižākajos opernamos - Ņujorkas Metropolitēna operā, Vīnes Valsts operā, Berlīnes Valsts operā, Bavārijas Valsts operā, Cīrihes Operā, Milānas "Teatro alla Scala" un Londonas Karaliskajā Konventgārdena operā, sadarbojoties ar tādiem diriģentiem kā Daniels Barenboims, Daniels Hārdings, Antonio Papano, Marko Armiljato, Luiss Langrē, Marks Minkovskis, Andris Nelsons un citi.

Šoruden Rīgā, Rēzeknē un Liepājā notiks Opolais solo koncerti. Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" koncerts norisināsies Opolais solo koncerts norisināsies 30. septembrī, Latgales vēstniecībā "Gors" - 2. oktobrī, bet Latvijas Nacionālajā operā - 4. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!