Foto: Publicitātes foto
10. decembrī pulksten 19 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks Vīnē dzīvojošā izcilā čellista Kristapa Berga solokoncerts.

Kā portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji, čellists Bergs ir ieguvis plašu starptautisku atzinību un ir pieprasīts mūziķis pasaulē, kurš ar savu izcilo talantu, virtuozitāti un šarmu ir sajūsminājis klausītājus pasaulē.

Viņš ir koncertējis prestižākajās pasaules koncertzālēs. Bergs jau daudzus gadus dzīvo Vīnē, studējis Vīnes Mūzikas un Mākslas Universitātē, 2011. gadā viņš tika uzņemts slavenā čellista un diriģenta Heinriha Šiffa klasē, kuram bija ļoti nozīmīga ietekme uz Kristapa tālāko muzikālo izaugsmi.

Bergs ir daudzkārtējs starptautisko konkursu laureāts , tostarp pirmās vietas ieguvējs J. Brāmsa konkursā. Par izciliem panākumiem un Latvijas mūzikas popularizēšanu pasaulē mūziķis ir saņēmis balvas no Latvijas Republikas Kultūras Ministrijas.

Kristaps ir sadarbojies un uzstājies kopā ar tādiem māksliniekiem kā Andris Nelsons, Heinrihs Šiffs, Ida Hendele, Eduards Šmīders, Reinhards Latzko, Kristians Altenburgers, Natālija Prišepenko, Pēteris Vasks, Džovanni Sollima, Helmuts Lahenmans un citiem.

Pateicoties dāsnam privātam sponsoram Kristaps spēlē uz ļoti īpaša Lorenzo Ventapane 1836. Gadā Neapolē būvēta instrumenta.

Koncerta ideja ir izcelt čella īpašo skanējumu. Koncerta programmā izvēlētie skaņdarbi ietver spilgtu emociju gammu no mierpilnām, apgarotām noskaņām līdz dramatismam. Bergs šajā koncertprogrammā izvēlas ne tikai sekot tradīcijām, bet arī izmantot visas tās iespējas un jaunās kvalitātes, kuras čella skanējumam ir devusi attīstība no Baha laikmeta līdz mūsdienām. Koncertā piedalīsies arī pianiste Elīna Bērtiņa.

Biļetes ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs. Biļešu cena - septiņi eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!