Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 20. decembrī, plkst. 17:00 'Stadt- Hautboisten Riga' mūziķi aicina doties uz Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcu, lai sagaidot Ziemassvētkus, ieklausītos pazīstamāko baroka laika komponistu darbos, kuri savas kompozīcijas ir radījuši tieši šādiem - koka pūšaminstrumentu ansambļiem.

Vācu komponists G. F. Telemanis (1681-1767), būdams multiinstrumentālists, rakstījis kamermūziku dažādiem pūšaminstrumentu sastāviem. Viņa kompozīcijās atklājas tā laika stila iezīmes līdz pat tā sauktajam Galantajam stilam.

Koncertā atskaņos arī itāļu komponista un čellista Arkandželo Kalifano sonāti Nr. 4 C dur, kas ir spilgts piemērs baroka laika dubultmēlīšu instrumentu tehniskajām un saspēles iespējām, kā arī citus spilgtākos darbus, kas radīti tieši šim īpašajam sastāvam.

Ansamblī 'Stadt-Hautboisten Riga' spēlē Kristīne Kupča (baroka oboja/ mākslinieciskā vadītāja), Dmitrijs Maksimovs (baroka oboja/taille), Ieva Nīmane (baroka oboja), Elīna Vidriķe (baroka fagots) un Andris Arnicāns (baroka fagots), Māris Kupčs (klavesīns).

Vēsturisko koka pūšaminstrumentu ansambļi mūsdienās ir liels retums – Baltijas valstīs citas līdzīgas apvienības nav. Baroka laikā koka pūšaminstrumentu ansambļi bija saistīti lielākoties ar militārām parādēm un izklaides mūziku, atšķirībā no metāla pūšaminstrumentu ansambļiem, kuri pārsvarā atskaņoja baznīcas torņu mūziku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!