Foto: Publicitātes foto
Rīgā, klubā "Nabaklab" 10. martā uzstāsies komponists un lautas spēles meistars Jozefs van Visems (Jozef van Wissem) no Nīderlandes, portālu "Delfi" informēja koncerta rīkotāji no "ULVE Agency".

Jozefs van Visems ir holandiešu avangarda komponists un baroka lautas meistars, kurš dzīvo Ņujorkā. "Viņa kompozīcijas un ēteriskās uzstāšanās ir nepārblīvētas un tiešas, reizē hipnotiskas un melodiskas," par mūziķi stāsta koncerta rīkotāji.

Plašāks klausītāju loks viņu pazīst kā kinorežisora Džima Džārmuša (Jim Jarmusch) muzikālo domubiedru (pēdējos gados abu duets ir izdevis vairākus studijas ierakstus) un filmas "Only Lovers Left Alive" Kannu kinofestivālā godalgotās mūzikas līdzautoru.

Līdz šim savā radošajā gājumā Jozefs van Visems nepagurstoši sniedzis koncertus un uzstājies dažādos festivālos, to skaitā prestižajos "All Tomorrow's Parties" un "Primavera Sound". Īpaša loma atvēlēta lekcijām par lautas "atbrīvošanas" tēmu.

Marta vidū Beļģijas izdevniecības "Consouling Sounds" paspārnē dienasgaismu ieraudzīs Jozefa van Visema jaunais albums "When Shall This Bright Day Begin". Izdošana likumsakarīgi tiks atzīmēta ar Eiropas koncertturneju un koncerts Rīgā tās pirmajā posma būs vienīgais Baltijas valstīs.

Gaidāmo koncertu kā īpašie viesi ievadīs avangrada popmūzikas duets "Howling Owl", kuru veido pašmāju dziedātāja Evija Vēbere un serbu bundzinieks Lavs Kovačs (Lav Kovač). Abi mūziķi satikušies, studējot džeza mūziku Nīderlandē, un paguvuši klausītāju vērtējumam nodot minialbumu "Dance for Common Sense".

Biļetes uz koncertu nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietā internetā – TicketShop.lv.

Klubs "Nabaklab" atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!