No šī gada 5. augusta līdz 9. augustam jau sesto reizi Rīgā norisināsies 6. Starptautiskais meiteņu un bērnu koru festivāls, portālu „Delfi“ informē festivāla rīkotāji.

Šogad festivālā skanēs jauniešu balsis no Spānijas un Latvijas: tajā piedalīsies divi Rīgas Skolēnu pils meiteņu kori - „Rīga“ un „Tonika“, kā arī koris „Leioa Kantika Korala“ no Basku zemes Spānijā.

Rīgas Skolēnu pils Svētku zālē 5. augustā plkst. 19:00 skanēs atklāšanas koncerts, savukārt 7. augustā Anglikāņu baznīcā notiks koncerts, kurā piedalīsies Kamilla Kima Galveza – Mrs. Philippines-Universe 2009 ieguvēja, bet 9. augustā plkst. 16:00 Lielajā ģildē būs festivāla noslēguma koncerts ar visu dalībnieku piedalīšanos.

Šogad koncertos piedalīsies pašmāju mūziķi - kontrtenors Sergejs Jēgers, perkusionists Nils Īle un marimbists Rihards Zaļupe.

Tāpat kā citus gadus, arī šoreiz festivāla laikā notiks kordziedāšanas meistarklases. Šoreiz tās norisināsies latviešu diriģentes Guntas Malēvicas un spāņu diriģenta Bazilio Astuleza vadībā.

6. Starptautiskais meiteņu un bērnu koru festivāls laika gaitā ir izveidojies par vienu no skanīgākajiem latviešu kormūzikas festivāliem, kurš priecē mūzikas mīļotājus ne tikai Latvijā, bet arī iepazīstina dažādu citu valstu cilvēkus ar Latviju. Iepriekšējos festivālos ir piedalījušies kori no Igaunijas, Taivānas, Japānas, Venecuēlas, Izraēlas, Somijas, Vācijas, Zviedrijas, Polijas, Ukrainas, Krievijas un Latvijas.

Festivāla idejas autore un mākslinieciskā vadītāja ir diriģente Gunta Malēvica, festivāla patronese - Latvijas valsts eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!