Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu rokgrupa "Skillet" šoruden pirmo reizi apmeklēs Baltijas valstis albuma "Rise" atbalstam veltītās pasaules tūres ietvaros, informē koncerta rīkotāji. Uzstāšanās gaidāma 30. oktobrī koncertzālē "Palladium".

"Skillet" šobrīd ir vadošā amerikāņu kristiešu rokgrupa, bet labi pazīstami arī citviet pasaulē. Muzikālo kolektīvu 1996.gadā dibināja basists no Memfisas Džons Kūpers.

Grupas sastāvs vairākkārt mainījās, taču Kūpers vienmēr ir bijis kolektīva nemainīgā līdera un iedvesmotāja lomā. Kūpers no sākuma nebija solists, uz šo lomu pretendēja cits grupas loceklis Kens Stergs. Šobrīd grupā piedalās arī taustiņi un bek-vokāls - Korija Kūpera, dziedātāja sieva, bungas - Džena Ledžere, solo-ģitāra - Sets Morisons. Periodiski ierakstu un uzstāšanā laikā viņiem pievienojas arī citi sesiju mūziķi.

Grupas nosaukums "Skillet" nozīmē "kastrolītis" vai "panna". Saskaņā ar Džona Kūpera vārdiem, grupas dalībniekiem tas joprojām šķiet nesaskanīgs un disonējošs, taču tas ļoti precīzi atspoguļo viņu iekšējo stilu. Tas simbolizē vairāku stilu sajaukšanu, kas ir raksturīga viņu muzikālajai mākslai.

Savā 17 gadu ilgajā radošajā ceļā grupa "Skillet" izlaidusi astoņus studijas albumus, katrs no kuriem ir atšķirīgs no iepriekšējā. Tos ietekmējuši dažādi stili, piemēram, grandžs, post-industrial un pankroks.

Paradoksālākā atzīšana ir Skillet radošuma avota saistība ar pasaulslaveno ekstravaganto Merilinu Mensonu, neskatoties uz to, ka viņš publiski zaimo un mudina iznīcināt kristietību. Šīs grupas koncerts ir atstājis uz "Skillet" līderi tik spēcīgu iespaidu, ka albumu "Alien Youth" viņi ierakstīja Mensona pārstāvētajā mūzikas stilā.

Grupa ir pazīstama ar saviem plašajiem un krāsainajiem šoviem, kādus parasti nevar sagaidīt no kristīgā roka sekotājiem.

Visā savas karjeras laikā "Skillet" nopelnījusi vairāk nekā desmit prestižās "Dove Awards" prēmijas kristīgās mūzikas jomā, kā arī vairākas reizes pretendējusi uz "Grammy", "WMA" un "BMI" prēmijām.

2011.gadā "Billboard Music Awards" atzina grupas albumu "Awake" (2009) par uzvarētāju nominācijā "Best Christian Album". Šis albums kļuva par grupas platīna ierakstu, pārsniedzot viena miljona pārdoto kopiju atzīmi visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!