Arī šī gada izskaņā "Hermaņa Brauna fonds" piedāvā tradicionālos Ziemassvētku laika klasiskās mūzikas koncertus - šogad klausītāji tiek aicināti ieklausīties Leopolda Mocarta 'Bērnu simfonijā', kas ASV ir pazīstama ar nosaukumu 'Rotaļlietu simfonija', Johana Sebastiāna Baha 'Ziemassvētku oratorijā' un Georga Frīdriha Hendeļa 'Mesiju', portālu "Delfi" informēja "Hermaņa Brauna fonda" pārstāvji.
Gada izskaņas koncertu sēriju aizsāks pasākums svētdien, 2006.gada 17.decembrī pl.19.00 Rīgas Domā, kur būs dzirdama Johana Sebastiāna Baha 'Ziemassvētku oratorija', kas tapusi tālajā 1734.gadā Ziemassvētku svinībām Leipcigā un, starp citu, Latvijā skanēs jau sesto reizi. Solisti: Evita Zālīte (soprāns), Antra Bigača (alts), Mati Turi (tenors, Igaunija), Krišjānis Norvelis (bass). Piedalās: Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", Baroka kamerorķestris. Diriģents Andris Veismanis.

Koncertos ceturtdien, 2006.gada 21.decembrī pl.18.00 Jūrmalā, Majoru Kultūras namā, piektdien, 2006.gada 22.decembrī pl.18.00 Valmierā, Svētā Sīmaņa baznīcā un sestdien, 2006.gada 23.decembrī pl.18.00 Rīgā, Lielajā Ģildē klausītājiem būs iespēja baudīt V. A. Mocarta, L. Mocarta, A.Vivaldi, J. Haidna, N. Paganīni, P.Čaikovska un citu komponistu pazīstamu mūziku, tostarp arī Leopolda Mocarta 'Bērnu simfoniju', kas ASV ir pazīstama ar nosaukumu 'Rotaļlietu simfonija'. Solisti - Ilze Urbāne (flauta), Hloja Trevora (ASV, vijole), Elīna Bukša (vijole), Paula Šūmane (vijole), Mona Zariņa (čells). Koncertā piedalās arī Festivāla kamerorķestris diriģenta Arkādija Fomina (ASV) vadībā. Jāpiebilst, ka ielūgumus uz šiem labdarības koncertiem var saņemt Lielās Ģildes un Majoru Kultūras nama kasēs, kā arī Sv. Sīmaņa baznīcā (vai arī pasūtinot internetā), savukārt ieejas biļetes vietā šo koncertu apmeklētājiem ir jāatnes uz koncertzāli kāda rotaļlieta, domāta bērniem, kuri citādi nevarētu saņemt dāvaniņu no Ziemassvētku vecīša. Kopš 2004.gada, pateicoties "Hermaņa Brauna fondam", 'Rotaļlietu simfonija' skan arī Latvijas pilsētās. Notikušajos koncertos ir savākts ap 5000 rotaļlietu.

Gada pēdējās dienās - trešdien, 2006.gada 27.decembrī pl.19.00 Rīgas Domā izskanēs Georga Frīdriha Hendeļa 'Mesija', kuru izpildīs solisti: Evija Martinsone (soprāns), Sergejs Jēgers (kontrtenors), Mati Turi (tenors, Igaunija), Jānis Misiņš (bass), kā arī Latvijas Radio koris un Baroka kamerorķestris. Diriģents Andris Veismanis. Oratoriju 'Mesija' Hendelis sāka komponēt 1741.gada 22.augustā Dublinā un uzrakstīja neticami ātri. Jau 14.septembrī tā bija pabeigta. Ar milzu panākumiem oratorija tika pirmatskaņota Dublinā 1742.gada 13.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!