Foto: Publicitātes foto

Šovakar Vecrīgas klubā "Nabaklab" uzstāsies komponiste un māksliniece Džarbo no ASV, vācu grupas "Einstuerzende Neubauten" ilggadējais basģitārists Aleksandrs Hake, amerikāņu multimāksliniece Danjela de Pičioto un čelliste "Helen Money".

Džarbo Latvijā koncertējusi vairākkārt, taču pirmoreiz koncerttūrē māksliniecei pievienojas tik spēcīga mūziķu plejāde.

Ņujorkas avangarda mūzikas grupas "Swans" ilggadējā dalībniece, komponiste un māksliniece šoreiz uzstāsies kopā ar čellisti "Helen Money" jeb Elisoni Čezliju, kuras muzikālie pamati ielikti 90. gadu Čikāgas alternatīvās mūzikas vidē. 

Kā viņas daiļradi raksturo izdevums "Boston Phoenix": "Par avangarda metālmūzikas izpildītāju pārtapis klasiskās mūzikas čella virtuozs." "Helen Money" piedalījusies vairāk nekā 150 albumu ierakstos, ieskaitot grupu "Anthrax", "Mono", "Russian Circles" un "Broken Social Scene" veikumu. Abas dāmas Rīgā atskaņos materiālu no kopīgi ierakstītā mazalbuma.

"Einstuerzende Neubauten" ilggadējais basģitārists Hake un viņa sieva de Pičioto daudz sadarbojušies jau saistībā ar minēto vācu grupu, taču patlaban strādā pie sava kopīgā albuma "Persevērantia (The Violent Corridor)" izdošanas. 

Darbs ir dziļu basa frekvenču un "drone" mūzikas apvienojums ar ritma zīmējumiem, vijoļu harmonijām un tumšām melodijām, to visu papildinot ar de Pičioto tekstu deklamāciju. Tieši šis veikums būs dzirdams uz skatuves 27. februāra vakarā.

Koncerts sāksies plkst.21. Biļetes pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!