Festivāls "Rīgas Ritmi" organizatori izziņojuši, ka 2. decembrī mūzikas namā "Daile" koncertu sniegs četrkārtējais "Grammy"balvas ieguvējs Antonio Sančezs ar grupu "Migration".

Antonio Sančezs (Antonio Sanchez) tiek uzskatīts par vienu no savas paaudzes ievērojamākajiem bundziniekiem un komponistiem. Dzimis un audzis Mehiko, kur apguvis gan sitaminstrumentus, gan klasisko klavierspēli, un kopš deviņdesmito gadu beigām ir viens no starptautiski pieprasītākajiem bundziniekiem, stāsta koncerta organizatori.

Mūziķis piedalījies vairāk nekā 100 albumu ierakstos un muzicējis kopā ar tādām džeza leģendām kā Chick Corea, Maiklu Brekeru un Geriju Bērtonu. Kopš 2000. gada bijis bundzinieks leģendārā ģitārista Peta Metenija projektos, kopā uzstājoties arī koncertā Rīgā pirms diviem gadiem.

Sančezs ir skaņu celiņa autors režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu godalgotajai filmai "Birdman" ("Putncilvēks"). Filmas oriģinālā, intensīvā un sarežģītā mūzika ir viņa komponēta un iespēlēta. Mūzika godalgota ar "Sound Stars Award" kā labākā filmu mūzika 2014. gada Venēcijas filmu festivālā.

Ar grupu "Migration" Sančezs sadarbojas kopš 2011. gada. Grupā kopā ar viņu muzicē Džons Eskrīts (klavieres, Mets Brēvers (bass) un Sīmuss Bleiks (saksofons). Šādā sastāvā mūziķi uzstāsies arī koncertā Rīgā.

Līdzās aktīvai koncertēšanai Sančezs pasniedz arī meistarklases jaunajiem mūziķiem - tāda gaidāma arī Rīgā.

"Viņš ir īpašs mūziķis, un man ir bijusi tā privilēģija piedzīvot viņa izaugsmi klātienē. Patiesi izcils bundzinieks; nav otra tāda kā viņš," Sančezu raksturojis Pets Metenijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!