"Sapņu Fabrikā", 5. oktobrī "Close Up Tour" ietvaros uzstāsies franču duets "Air" - viens no pēdējās desmitgades slavenākajiem Francijas modernās kultūras zīmoliem, portālu "Delfi"informē koncerta rīkotāji.
"Air" "Close Up" tūre veltīta jaunākajam grupas studijas albumam - "Pocket Symphony".

Franču projekts "Air" - Nikolā Godēns un Žans Benuā Dunkels izveidojās 1997. gadā, tajā pašā gadā iznāca arī debijas mini-albums "Premiers Symptômes", ar lounge mūzikas paraugu ‚Le soleil est près de moi' - kas kļuva arī par pamatu talantīgā režisora Maika Milza (Mike Mills) par pašu grupu tapušai dokumentālai turnejas lentai "Eating, Sleeping, Waiting and Playing".

Šogad oficiāli par klasiku kļuvis arī "Air" debijas albums "Moon Safari" - tas pieredzējis apjomīgu jaunu izdevumu komplektā ar DVD, videoklipiem, jaunatklātām un remiksētām versijām. Par klaski jau tiek sauktas ‚Kelly Whatch the Stars', ‚Sexy Boy', ‚All I Need' un citas.

2001.gadā "Air" izdeva "10 000 Hz Legend" - tomēr saglabājot veselīgo, izteikti franciskā cinismā izturēto humora izjūtu, duets sevi parādīja virtuālu elektronikas ģēniju tēlā, pieaicinot veselu plejādi talantīgu mūzikas zvaigžņu, ieskaitot ASV avangardistu Beku un japāņu ‚Buffalo Daughter'.

2004.gadā "Air" nolēma savā ziņā atgriezties pie savām saknēm - dueta koncepcijas un mājas studijas darba režīma, talkā aicināja bieži vien par "sesto "Radiohead" dalībnieku" dēvēto producentu Naidželu Godrihu (Nigel Godrich), un radīja jaunu elegantās popmūzikas ierakstu - "Talkie Walkie" ar hītiem ‚Cherry Blossom Girl', ‚Run', ‚Venus' un citiem.

Albumu noslēdz nu jau par kulta kinolentu uzskatāmajai "Lost in Translation" radītais instrumentālais skaņdarbs ‚Alone in Kyoto'; šīs filmas režisori - Frensisa Forda Kopolas meitu - Sofiju Kopolu var saukt par "Air" aizokeāna dvēseles māsu, kuras agrīnākai kinofilmai - "The Virgin Suicides" "Air" ierakstījuši pilnu skaņu celiņu, kas atmiņā palicis ar Gordona Treksa (Gordon Tracks) dziedāto galveno tēmu - ‚Playground Love', savukārt Sofijas jaunākajā filmā "Marie Antoinette" abi francūži spēlē arī epizodiskas lomas.

Ārpus ierastās mūzikas albumu formas tapis arī "Air" kopdarbs ar itāļu rakstnieku Alesandro Bariko (Alessandro Barrico) - Latvijā pazīstamā romāna "Zīds" (Seta) autoru - "City Reading" jeb "Tre Storie Western", kurā mūzika savienojas ar paša autora lasīto prozu.

2006.gadā "Air" radīja arī nereti par izcilu atzīto franču jauno laiku vēstures ikonas Serža Geinsbūra un viņa mūzas Džeinas Birkinas meitas Šarlotes Geinsbūras albumu "5:55", sadarbojoties ar britu dziesminiekiem Nīlu Henonu no "Divine Comedy" un Džārvisu Kokeru no "Pulp".

Taču par dueta vērienīgāko darbu un augstāko sasniegumu kritiķi un fani uzskata jaunāko studijas albumu "Pocket Symphony", kurš apvieno katru dueta izpausmi vēl nebijušā virtuozitātē un dziļumā, kura realizācijai Nikolā apguvis vairāku japāņu tautas instrumentu spēli, savukārt sitamo instrumentu partiju vienā no skaņdarbiem spēlējis Fela Kuti līdzgaitnieks Tonijs Alens (Tony Allen), bet albuma noformējumu veidojis instalāciju mākslinieks Havjērs Velāns (Xavier Veilhan).
Biļetes uz "Air" nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs, kā arī "Meta-Cafe" Kronvalda bulvārī 2b. Biļešu cena - stāvvieta 20 lati, VIP zona 30 līdz 40 lati.

$bslink="http://shop.piletilevi.ee/cgi-bin/wspd_cgi.sh/WService=plevi/proc/inter_step3.p?lang=LAT&show=9893&key=&liik=koik&intsp=131#plvsiin"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!