Foto: Publicitātes foto

11. jūnijā Dailes teātrī kopā ar "Sinfonietta Rīga" uzstāsies dzīvās džeza leģendas – Pīters Erskins, Mārtins Robertsons, Džons Paričelli un Lorenss Kotls, informē "Rīgas festivāla" organizatori.

Programmā iekļautas brita Marka Antonija Tērnidža kompozīcijas. Tērnidžs (1960) ir viens no savas paaudzes ievērojamākajiem un visbiežāk atskaņotajiem komponistiem, kurš laikmetīgās mūzikas audumā meistarīgi ievijis džeza elementus.

Pīters Erskins pasaules klases džeza mūzikā strādā jau vairāk nekā 30 gadu. Visvairāk viņš pazīstams kā neparasti daudzveidīgs mūziķis, kas nezaudē kaismīgu interesi par atskaņojuma iespēju robežu paplašināšanu.

Mūziķa karjeru viņš sācis 18 gadu vecumā – Stena Kentona orķestrī, un kopš tā laika strādājis kopā ar "Weather Report", "Steps Ahead", Meinardu Fergusonu, Džoni Mičelu, Stīliju Denu un "Yellowjackets", kā arī piedalījies vairāk nekā 400 mūzikas albumu ierakstos.

Par savu darbu viņš arī saņēmis virkni godalgu, tostarp "Grammy", žurnāla "Modern Drummer" lasītāju balvu un Bērklijas mūzikas skolas goda doktora grādu. Kategorijā "džeza bundzinieks" viņš "Modern Drummer" lasītāju balvu izpelnījies 10 reižu.

Erskins arī komponē – viņa kontā ir partitūras, kas rakstītas Šekspīra "Ričardam II'' un "Sapnim vasaras naktī''. Turklāt pēdējai Losandželosas Teātra kritiķu pulciņš piešķīris 1987. gada labākās oriģinālpartitūras titulu.

Erskins vadījis radošas tikšanās, meistarklases un seminārus daudzviet pasaulē. Viņš ir sitaminstrumentu nodaļas vadītājs Dienvidkalifornijas universitātes Torntona mūzikas skolā un džeza perkusiju konsultants Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!