Foto: Publicitātes foto
Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls piedāvā iespēju dzirdēt Aleksiju Čellunu Rīgā 26. aprīlī plkst. 18 Spīķeru koncertzālē, vēsta festivāla pārstāvji.

Aleksija Čelluna (Alexia Chellun) ir talantīga mūziķe un komponiste, lieliska ģitāriste un jogas skolotāja no Spānijas. Koncertā Rīgā Aleksija Čelluna uzstāsies kopā ar etno-džeza grupas “Baraka” vadītāju un indiešu tabla meistaru Dmitriju Jevsikovu.

Pateicoties viņas pozitīvajai un iedvesmojošajai dzīves uztverei, neizsmeļamam entuziasmam un enerģijai, Aleksijas muzikālā pieredze neapstājas ne uz brīdi. Māksliniece savā daiļradē aptver dažādus mūzikas stilus. Savu mieru un iedvesmu pamatā viņa rod mantrās, kas palīdz viņai radīt neatkārtojamu mūziku, vēsta pasākuma rīkotāji.

Dzimusi Anglijā, savus pirmos muzikālos soļus spērusi jau divu gadu vecumā un jau agrā bērnībā radījusi savas pirmās melodijas un dziesmas. Vēlāk dzīvojusi Maurīcijā, mācījusies Anglijā, kur 21 gada vecumā iepazinusies ar turpmāko sabiedroto un dvēseles balsi - ģitāru. Drīz vien Aleksija bija apguvusi ģitāras spēli tā, lai varētu izpildīt pati savas dziesmas un tas atvēra viņai ceļu uz dažādiem festivāliem – "Brighton Live Music Festival", "Big Sessions Festival", viņa ir piedalījusies arī BBD Dienvidu reģionu radio projektos. 2006. gadā tapis viņas pirmais albums “Jap Hari”, kas ietver akustisko mantru, šūpuļdziesmu un alternative-folk mūzikas žanrus. Vēlāk, kad Aleksija ieguva atbilstošu izglītību, tapuši arī citi ieraksti – “Ella Es Amor”, “Mirandote”, “Har”, “The Joy of Sadhana” un “This Heart”.

Aleksijas pasaules uztveri un muzikālo daiļradi neapšaubāmi papildina un daudzveido viņas izcelsme – senči no Indijas, mātes saknes meklējamas Grieķijā un Kiprā, savukārt tēvs ir dzimis Maurīcijā. Multikulturāla ir viņas ikdiena un tas ir dzirdams viņas mūzikā, dažādu valodu un žanru apvienojumā. Paralēli mūzikai Aleksija Čelluna ir arī jogas pasniedzēja un ir piedalījusies vairākos festivālos Eiropā, apvienojot mūziku un jogu.

Koncerta biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

No 20. līdz 22. jūnijam Siguldā jau trešo gadu notiks starptautiskais Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls. Festivāla laikā notiks jogas un meditācijas nodarbības, kuras vadīs pieredzējuši pasniedzēji no dažādām pasaules valstīm - ASV, Vācijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Spānijas, Itālijas, Krievijas un Indijas. Ikvienam festivāla apmeklētājam būs iespēja nosvinēt vasaras saulgriežus latviskajās tradīcijās kopā ar labākajiem folkloras ansambļiem. Katras festivāla dienas noslēgumā notiks koncerts, kurā uzstāsies gan pašmāju, gan ārzemju mūziķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!