Foto: Publicitātes foto

14. novembrī pulksten 18 koncertzālē "Rīga" ar īpaši veidotu programmu "Rīgas a Cappella festivālā" uzstāsies vokālā grupa "Latvian Voices".

Kā portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji, koncerts "Nākotnes skaņas" ir īpašs ar vokālās grupas iecerēto izaicinājumu paplašināt a cappella mūzikas stilistiskās un tehniskās robežas.

Koncertā klausītājam būs iespēja baudīt a cappella dziedājumu visa tā plašajā spektrā: no latviešu tautasdziesmas, ko vokālā grupa izjūt kā savu aicinājumu līdz grupas jaunajai programmai "Pāri robežām", kurā tiks sperti soļi pretī inovatīvai popmūzikai, izskanēs arī klausāmgrāmatā "Sounds of Latvian Nature" iekļautās dziesmas, par kurām grupa "Latvian Voices" ieguva Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu. Koncerts būs spēle ar a cappella žanra iespējām.

Blakus krāšņajai mūzikas ainai koncertā grupa "Latvian Voices" izmantos horeogrāfijas un telpas akustikas saspēli, kas festivāla koncertam piešķirs papildu dinamiku.

Vokālā grupa "Latvian Voices" par savu aicinājumu uzskata Latvijas kultūras un muzikālā mantojuma nešanu pasaulē, caur savām dziesmām iepazīstinot cittautu klausītājus ar latvisko mentalitāti un pasaules uztveri.

Ar savām balsīm kā vienīgo mūzikas instrumentu "Latvian Voices" ir radījušas individuālu vokālo stilu, kurā savijas dažādu tautu etniskās mūzikas intonācijas, jo sevišķi latviešu tautas mūzikas krāsas, ar tradicionāliem kormūzikas un popmūzikas elementiem. Lielākā daļa grupas repertuāra ir grupas dalībnieču aranžēta un komponēta, kas padara "Latvian Voices" patiesi neatkārtojamas. Latviešu folkloras kultūrvēsturiskais mantojums ir iedvesmojis vokālo grupu veidot harmoniski krāsainus, ritmiski un melodiski daudzslāņainus tautasdziesmu aranžējumus, kā arī orģināldziesmas ar latviešu tautas dainu liriku. Neraugoties uz modernām niansēm mūzikā tautas dziesmas vēstījums joprojām paliek nemainīgs.

Biļetes iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!