Foto: Kristiana Zelča
Svinot Francijas institūta Latvijā 20. gadadienu, trešdien, 8. martā, plkst. 18.00 mākslas muzejā "Rīgas birža" notiks franču mākslinieku dueta Olīvijas Steindleres un Ugo Majo koncerts "Franču un vācu romantisms", kas norisināsies ciklā "Mūzika muzejos", portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Muzikālā vakara programmu veidos Fēliksa Mendelszona (Felix Mendelssohn, 1809–1847), Johannesa Brāmsa (Johannes Brahms, 1833–1897), Sezāra Franka (César Franck, 1822–1890) sonātes un Ernsta Šosona (Amédée-Ernest Chausson, 1855–1899) "Poēma".

Olīvija Steindlere ir vijoļspēles brīnumbērns. Dzimusi mūziķu un komponistu ģimenē, pirmo reizi uz skatuves sevi pierādījusi jau 5 gadu vecumā. Viņa ir izcilu mūziķu audzēkne un prestižu balvu ("Palma d'Oro", "Premio Viotti", "Médaille Paganini") laureāte, regulāri koncertē mūzikas festivālos visā pasaulē. Savā daiļradē Olīvija Steindlere bieži pievēršas romantisma mūzikai, kas māksliniecei ir sevišķi tuva.

Pianists, klavesīnists un kordiriģents Ugo Majo arī nāk no mākslinieku ģimenes. Viņš ir ievērojamu pianistu un vokālo pedagogu audzēknis. Pateicoties labām svešvalodu zināšanām mūziķis daudz strādā kā vokālais repetitors, piedalās dažādos mūzikas projektos. 2016. un 2017. gadā mākslinieks sadarbojies ar Latvijas Nacionālo operu kā pianists un franču valodas repetitors "Fausta" un "Karmenas" iestudējumos.

2014. gadā Ugo Majo un Olīvija Steindlere nodibinājuši savu duetu, kura plašais repertuārs sniedzas no baroka līdz laikmetīgajai mūzikai, īpašu uzmanību veltot romantisma laikmeta mantojumam Vācijā un Francijā.

Abi mākslinieki koncertēs arī Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā 5. martā plkst.15.00 un Tukuma muzejā 10. martā plkst. 18.00, kā arī piedalīsies Francijas institūta rīkotajā vakarā "Direktora viesis" 9. martā plkst.19.00.

Biļešu cena uz koncertu Rīgas biržā – 3 eiro. Biļetes var iegādāties MMRB kasē. Pirms koncerta ar šīm biļetēm būs iespējams apmeklēt izstādi "Reformācijai – 500. Rietumeiropas grafika. 15.–20. gadsimts".

Koncertā vietu skaits ir ierobežots. Sēdvietas nav numurētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!