Foto: Kerk Geervliet
Svētdien, 2017. gada 3. septembrī, pulksten 18.00 Rīgas Senās mūzikas centrs sadarbībā ar Mākslas muzeju "Rīgas biržā" (Doma laukumā 6, Rīgā) aicina uz Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāla noslēguma koncertu, kurā ar programmu "Mūzu dialogi. Mūzika no Apgaismības laikmeta Francijas" uzstāsies klavesīniste Liene Madern-Stradiņa, portālu "Delfi" informē LNMM pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Liene Madern-Stradiņa specializējas vēsturisko instrumentu (klavesīns, ērģeles) spēlē, īpaši interesējoties par 17. un 18. gadsimta mūziku. Māksliniece absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu klavierspēlē. Vēlāk pārcēlusies uz Nīderlandi, kur studējusi vēsturisko instrumentu spēli pie izcilā Ton Koopman un arī Fabio Bonizzoni Hāgas Karaliskajā konservatorijā. Šobrīd turpina studijas maģistrantūrā Amsterdamas Konservatorijā. Liene Madern-Stradiņa regulāri koncertē Eiropā, piedaloties dažādos senās mūzikas festivālos gan kā solo klavesīniste, gan sadarbojoties ar ansambļiem "Cutting Edge" un "Più Corde".

Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls no 2017. gada 2. augusta līdz 3. septembrim norisinās Latvijas galvaspilsētā. Tā mērķis ir iepazīstināt ar senās mūzikas nebeidzamajiem dārgumiem, ikvienam tādējādi padarot šo kultūras mantojumu tuvu un saprotamu. Festivāla dalībnieki koncertus atskaņo vienīgi uz vēsturisko instrumentu kopijām, īpaši pietuvinot laikam, kurā mūzika tapusi.

Koncertos piedalās izcilākie pašmāju mākslinieki un ārzemju viesi, izpildot gan Latvijas vēsturiskajā teritorijā tapušo mūziku, gan daudzveidīgu baroka mūzikas buķeti no dažādu Eiropas baroka komponistu daiļrades. Sadarbībā ar "Radošā Eiropa" projektu "eeemerging Emerging European Ensembles" festivālā uzstājās lieliskais senās mūzikas ansamblis "4 Times Baroque" no Vācijas. Īpašs notikums bija arīdzan Henrija Pērsela operas "Didona un Enejs" uzvedums Rīgas svētku laikā.

Noslēguma koncerta biļešu cena - ieejas biļete Mākslas muzeja "Rīgas birža" pastāvīgajā ekspozīcijā.
Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 80 sēdvietas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!