Foto: Kristaps Kalns
Tuvojoties augusta izskaņai, uz kultūras aktivitāšu skatuves "Origo Summer Stage" ceturtdien, 25. augustā no plkst. 17.00 līdz 20.00 bez maksas varēs baudīt tradicionālo "Origo" folkfestivālu, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Pasākumā uzstāsies Deniss Paškevičs un grupa "Baraka", postfolkoras grupa "Iļģi" un mūzikas izpildītājs Sauļus Petreikis no Lietuvas.

Uz "Origo Summer Stage" skatuves būs iespēja dzirdēt spožāko Latvijas saksofonistu un džeza mūzikas izpildītāju Denisu Paškeviču, kurš šogad "Origo" folkfestivālā uzstāsies kopā ar grupu "Baraka", kuras mūzika apvieno etnisko, elektronisko un džeza mūziku, īpaši ietekmējoties no Seno Austrumu un mūsdienu Rietumu kultūrām.

"Baraka – tas ir ekskluzīvs muzikāls projekts, kas muzicē lounge stilā. Mēs ne tikai stundām sēžam savā studijā, veidojot aranžējumus, remiksus, piedaloties dažādos konkursos un festivālos, bet arī izdodam albumus dažādās mūzikas izdevniecībās, daudz uzstājamies Latvijā, Krievijā un citur. Projektā "Baraka" darbojas mūziķi, kurus vieno tiekšanās pēc skaistuma un harmonijas," stāsta grupas "Baraka" perkusionists Dmitrijs Evsikovs.

"Origo" folkfestivālā ar savu muzikālo skanējumu pārsteigs Latvijas postfolkloras grupa "Iļģi". Kopš 1989. gada "Iļģi" koncertējuši mūzikas festivālos, kultūras svētkos un citos dažāda mēroga sarīkojumos ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Austrālijā, ASV un daudz kur citur, izpelnoties klausītāju interesi un apbrīnu. Viņi arī ir guvuši panākumus "World Music Charts Europe" (WMCE), kur šī gada jūlijā ar mūzikas ierakstu "Ne uz vienu dienu" ieguva otro vietu starp labākajiem world music ierakstiem Eiropā. Tā ir lielākā starptautiskā profesionālā atzinība, kādu līdz šim Latvijā saņēmuši šī mūzikas virziena pārstāvji.

Stāsta "Iļģu" soliste un dibinātāja Ilga Reizniece: "Mūsu sadarbība ar "Origo Summer Stage" aizsākusies pirms vairākiem gadiem, un liels prieks, ka šogad atkal ir iespēja atgriezties uz šīs skatuves. Lielai pilsētai ir spēcīgi sirdspuksti, tai vajag spēcīgus ritmus. Latviešu tautasdziesmas radušās visā Latvijā, tās nav Rīgas un lielpilsētas mūzika, taču apvienojumā ar "Iļģu" enerģiju folklora iegūst citu skanējumu, kas ir līdzsvarā ar pilsētas ritmu."

Festivālā uzstāsies arī lietuvietis Sauļus Petreikis – talantīgs jaunais izpildītājs, kuram ir unikāla mūzikas instrumentu kolekcija no visas pasaules. Viņš brīnišķīgi spēlē tauri, un dažādu tautu pūšamos instrumentus: indiešu bansuri, persiešu neju, dažādas ķīniešu flautas, ķeltu stabules, vairākus Dienvidāfrikas instrumentus, armēņu duduku, austrāliešu didžeridu un vēl daudzus citus. Mūziķim patīk meklēt jaunas skaņas, tāpēc viņš mīl eksperimentēt un improvizēt. Mākslinieki no visas pasaules izsaka viņam atzinīgu novērtējumu par izpildījumu. "Origo Summer Stage" viņš uzstāsies kopā ar Donatas Petreikis (ģitāra), Vytas Mikeliūnas (vijole) un Andrius Daugirdas (basģitāra).

"Origo" folkfestivāls notiek kopš 2003. gada un šo gadu laikā tajā piedalījušies mākslinieki jau gandrīz no 50 valstīm – Tibetas, Ķīnas, Japānas, Gvinejas, Peru, Butānas un daudzām citām.

Festivāls ir bez maksas un pieejams ikvienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!