Foto: Publicitātes foto
"Rīgas festivāla" programmā 10. jūnijā Kongresu namā Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends klausītājiem piedāvā jaunu koncertprogrammu - "Operu ārijas", kas tapusi sadarbībā ar "Sinfonietta Rīga" stīginstrumentu grupu, portālu "Delfi" informēja VSIA "Latvijas Koncerti" pārstāve Rinta Bružēvica.

Koncertā skanēs pasaulslavenu komponistu operu ārijas un melodijas britu mūziķa Callum Au aranžijās.

Koncerta programmā skanēs gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas, gan lappuses no Riharda Vāgnera daiļrades un franču opermūzikas – Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaha darbiem. Izskanēs arī Žorža Bizē "Karmenas", čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka "Nāras" un Džordža Gēršvina meistardarba "Porgijs un Besa" atskaņojumi.

"Jaunajā programmā, saglabājot melodiju pirmatnējo būtību un skaistumu, operu ārijas atklāsies jaunā un pārsteidzošā, harmoniski krāšņā skanējumā, ko iekrāsos gan džeza mūzikas klātesamība, gan īpašais klavieru skanējums, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajai maestro spēlei," sola koncerta rīkotāji.

Latvijas Radio bigbendam izveidojusies auglīga sadarbība ar britu mūziķi Callum Au, tostarp nesenajā projektā "Johana Sebastiana Baha reminora klavierkoncerts", kur jaunajam māksliniekam izdevās smalki Baha mūziku saliedēt ar džeza ritmiem, kā arī ar pārsteidzoši labskanīgu harmoniju izgaismot agrāk vēl neatklātas krāsas Latvijas Radio bigbenda skanējumā.

Latvijas džeza mūzikas vēsturē Latvijas Radio bigbends ir spēlējis nozīmīgu lomu. No 2012. gada leģendārais džeza kolektīvs atkal ir uzsācis aktīvu darbību. Latvijas Radio bigbenda vadītājs ir Starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" un Starptautiskā džeza mākslinieku "Riga Jazz Stage" mākslinieciskais direktors, mūziķis un producents Māris Briežkalns. Kolektīva diriģents un vadītājs, kā arī mūziķis ir Kārlis Vanags; orķestra patrons – maestro Raimonds Pauls.

Jau ziņots, ka "Rīgas festivāls" šogad notiks no 27. maija līdz 18. jūnijam.

Biļetes uz šo un citiem "Rīgas festivāla" koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!