Martā, aprīlī un maijā Rīgas pilsētā norisinās Rīgas koru mēnesis 2010. Tā ietvaros 90 Rīgas kori un viņu draugi sniegs vairāk nekā 60 koncertus dažādos Rīgas Kultūras centros, koncertzālēs, muzejos un citās Rīgas Koru līgai draudzīgās zālēs, portālu "Delfi" informē rīkotāji no koncertorganizācijas "Ave Sol".

Tāpat kā pērn, Rīgas koru mēneša dalībnieki nedziedās skates, bet darbosies radoši - gatavojot gan sev, gan klausītājiem vistīkamāko programmu un atskaņojot to solo koncertā vai veidojot koncertprogrammu kopā ar kādu sev draudzīgu kolektīvu. Tāpēc, pasākuma 60 koncerti aptver trīs mēnešu laika posmu, tā dodot iespēju visiem kora mūzikas draugiem un interesentiem apmeklēt iespējami daudz koncertus.

Jau tradicionāli, Koncertorganizācija "Ave Sol", Rīgas Koru līga un Dziesmu svētku virsdiriģenti Aira Birziņa, Agita Ikauniece, Imants Kokars, Sigvards Kļava, Ints Teterovskis, Romāns Vanags un Ivars Cinkuss visus aicina turpināt uzturēt viegli sportisku garu, nezaudēt humora izjūtu un pievērsties ne tikai fiziskām aktivitātēm, bet, arīdzan asināt prātu, spēlējot galda spēles.

Šī koru mēneša īpašā aktivitāte būs "Diždžokerspēle", kuras ietvaros tiks meklēti spilgtākie, talantīgākie un muzikālākie solisti – "diždžokeri" no Rīgas koru dziedātāju vidus. Šos atraktīvos skatuves māksliniekus būs iespēja dzirdēt koru mēneša noslēguma pasākumā.

Rīgas Koru mēnesis 2010 noslēgsies ar trīs lieliem koncertiem maijā.

11. un 14. maijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā dzirdēsim labāko Rīgas koru sniegumu, bet 31. maijā noslēguma pasākumā koncertzālē "Ave Sol" uzstāsies Rīgas koru mēneša "diždžokeri" – spilgtākie koru solisti kopā ar pavadošo grupu un īpašajiem viesiem. Pasākums turpināsies koncertzāles iekšpagalmā, kur kopā ar ģenerālo Rīgas koru mēneša 2010 spēlētāju "LudO" tiks spēlētas dažādas galda spēles un asināti prāti.

Rīgas Koru mēneša viens no galvenajiem uzdevumiem ir reizi gadā pievērst rīdzinieku un pilsētas viesu uzmanību Rīgas koru kustībai un veicināt tās popularitāti, aicinot uz dažādiem koru koncertiem.

Informāciju par koncertiem, kā arī par kārtību, kādā tiks noteikts Rīgas koru mēneša 2010 "diždžokeris" var uzzināt "Spēļu rokasgrāmatā", kuru atradīsiet Rīgas pilsētas kultūras centros un citās Rīgas Koru līgai draudzīgās dziesmu spēļu zālēs, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!