Foto: Reuters/Scanpix. "Deep Purple"

Piektdien, 8. aprīlī, Rokenrola slavas zālē uzņemta amerikāņu hiphopa apvienība "N.W.A", britu rokgrupa "Deep Purple", poproka grupa "Chicago", dziedātājs Stīvs Millers un 70. gadu grupa "Cheap Trick".

Uzņemamos mūziķus izraudzījās vairāk nekā 800 Rokenrola slavas zāles balsotāju un fanu.

Grupa "N.W.A" 80. gados dibināta kriminālajā Losandželosas rajonā Komptonā. Tās dziesmas runāja par vardarbību un noziedzību, kā arī vērsās pret policiju. Kopumā pārdoti vairāk nekā 100 miljoni "N.W.A" ierakstu.

Grupa atguva popularitāti 2015. gadā, kad iznāca uz patiesiem notikumiem balstītā filma "Straight Outta Compton".

"N.W.A" ir piektie hiphopa izpildītāji, kas jebkad tikuši uzņemti Rokenrola slavas zālē. Viens no grupas dibinātājiem – populārais reperis Ice Cube sacīja, ka grupa nopelnījusi savu vietu slavas zālē tāpat kā citi uzņemtie džeza, blūza, pankmūzikas, popa un roka izpildītāji.

"Mēs esam nogājuši garu ceļu. Sākumā mūzikas industrijā mūs ļoti nīda, bet tagad esam uzņemti Rokenrola slavas zālē," teica "Ice Cube". "Vai mēs esam rokenrols? Jā, esam gan! Rokenrols nozīmē nepakļauties cilvēkiem, kas bija pirms tevis, bet iet pašam savu ceļu mūzikā un dzīvē."

Mūziķus var uzņemt Rokenrola slavas zālē tikai tad, kad pagājuši 25 gadi kopš pirmā ieraksta izdošanas.

"Deep Purple" uzņemšanas ceremonijā nospēlēja hitu "Smoke on the Water".

Savukārt "Chicago", kas savā daiļradē apvieno džeza un roka novirzienus, izpildīja dziesmu "25 or 6 to 4".

Reperus "N.W.A" Rokenrola slavas zālei pieteica Kendriks Lamārs, savukārt veterānu "Deep Purple" pieteikšana tika uzticēta Larsam Ulriham no "Metallica".

Ceremonijā uzstājās ne tikai šā gada jaunuzņemtie Rokenrola slavas zāles biedri, bet arī Šerila Krova, Deivids Bērns un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!