Foto: AFP/Scanpix
Rokendrola slavas zāles pārstāvji otrdien, 18. oktobrī izziņojuši garo sarakstu ar mūziķiem, kuri 2017. gadā pretendēs uz uzņemšanu Rokenrola slavas zālē. To vidū ir elektroniskās mūzikas krusttēvi – grupa "Kraftwerk", sintpopa celmlauži "Depeche Mode", leģendārais reperis Tupaks, viens no Sietlas rokmūzikas balstiem – "Pearl Jam" un citi.

Rokenrola slavas zāle dibināta 1983. gadā un tajā ik gadu tiek uzņemtas grupas un mūziķi, par nozīmīgu ieguldījumu rokmūzikā un alternatīvajā kultūrā. Mūziķus var uzņemt Rokenrola slavas zālē tikai tad, kad pagājuši 25 gadi kopš pirmā ieraksta izdošanas.

Šogad garajā sarakstā ir arī "Bad Brains", "The Cars", dziedātāja Čaka Hana (Chaka Khan), "Chic", "Electric Light Orchestra", "J. Geils Band", "Jane's Addiction", dziedātāja Dženeta Džeksone (Janet Jackson), dziesminiece Džoana Baieza (Joan Baez), soulūziķis Džo Tekss (Joe Tex), "Journey", "MC5", "Steppenwolf", "Yes" un "The Zombies".

Īsais saraksts un mūziķi, kuri tiks uzņemti Rokenrola slavas zālē, tiks paziņoti šā gada decembrī. Par mūziķiem balsos vairāk nekā 800 Rokenrola slavas zāles ekspertu un fanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!