Foto: Publicitātes foto

Rudens kamermūzikas festivāla ietvaros 7. oktobrī pulksten 19.00 Lielajā ģildē koncertā "Tango no Buenosairesas līdz Parīzei" kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" pirmoreiz saspēlēsies ar argentīniešu tango meistaru Marselo Nisinmanu, kā arī no jauna satiksies ar Londonā dzīvojošo pianisti Diānu Ketleri, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Pēc koncerta "Sinfonietta Rīga" sadarbībā ar "Satori" galveno redaktoru, filozofu Ilmāru Šlāpinu aicina piedalīties sarunās par un ap mūziku Lielās ģildes Baltajā zālē kopā bandoneonistu Marselo Nisinmanu, pianisti Diānu Ketleri un diriģentu Normundu Šnē. Ieeja bez maksas, uzrādot koncerta ieejas karti.

Ilmārs Šlāpins: "Esmu pārliecināts, ka sarunāties par mākslas notikumu ir svarīgi – mūsu kultūra eksistē tikai tāpēc, ka mēs esam iemācījušies par to runāt. Bez sarunas, bez domāšanas, bez viedokļu apmaiņas par ieraudzīto, izlasīto vai dzirdēto mēs nolemjam to tūlītējai nāvei."

Bezmiega nakšu klejojumi pa šaurām ieliņām, kafejnīcām un bāriem – šī aina vienlīdz labi saskan gan ar Buenosairesas tēlu, gan Parīzi – tādēļ daudzu argentīniešu ceļi rotē ap šīm divām metropolēm. Viņu vidū ir arī Marčello Nisinmans - "tango karaļa" Astora Pjacollas skolnieks un tuvs ģimenes draugs, kurš savā radošajā darbībā turpina dižā meistara idejas, kurām vērienu piešķīra tieši Parīzē pavadītais laiks un studijas pie leģendārās Nadjas Bulanžē, kurai savukārt bijusi liela nozīme Igora Stravinska dzīvē. Un par Stravinski, gluži tāpat kā par džezu, sajūsminājās gan Pjacolla, gan "franču sešinieks" ar Dariusu Mijo ierindā.

Koncertā mūziķi atskaņos Tango karaļa Astora Pjacollas, Marselo Nisinmana, Rosendo Mendisavala, Dariusa Mijo un Igora Stravinska skaņdarbus. Pie diriģenta pults – Normunds Šnē.

Koncerts notiks arī Latgales vēstniecībā "Gors", 6. oktobrī pulksten 19.00.

Biļetes uz koncertu iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!