Foto: Publicitātes foto

Indie dziesminiece Lūsija Vainraita Roša (Lucy Wainwright Roche) iesildīs sava brāļa Rufusa Vainraita (Rufus Wainwright) koncertu 19.martā "Palladium" koncertzālē. Biļetes uz koncertu nopērkamas www.palladium.lv un visās "Biļešu Serviss" kasēs. Stāvvietu biļešu cena 27.03 eiro.

"Ieklausoties Vainraitas Rošas daiļradē, klausītājam atklājas viņas neaizmirstamais vokāls, asprātīgie un aizraujošie dziesmu teksti, kā arī unikālais uzstāšanās stils.

Dziesminieces jaunākais, pērn izdotais ambiciozais ieraksts "There's A Last Time For Everything" sniedz padziļinātu ieskatu mākslinieces krāšņajā muzikālajā mantojumā, kas dod viņai iespēju veidot piesātinātu, no mūzikas ierakstu kompānijām neatkarīgu karjeru.

Lai arī viņa sākotnēji strādāja par skolotāju, mūziķu ģimenē augusī māksliniece 2005. gadā kļuva par pilna laika mūziķi, iedvesmu smeļoties no brāļa Rufusa koncertturnejas dzīves. 2009.gadā par savu dziesmu "Snare Drum" Lūsija ieguva balvu "Independent Music Awards" kategorijā "Labākā folka dziedātāja/autora dziesma"," vēsta koncerta rīkotāji.

Jau vēstīts, ka 19. martā koncertzālē "Palladium" pirmo reizi Latvijā ar solokoncertu uzstāsies viens no mūsdienu spilgtākajiem kanādiešu soloizpildītājiem un komponistiem Rufuss Vainraits. Pēdējie gadi Vainraita dzīvē ir bijuši muzikāliem piedzīvojumiem bagāti – pagājušo vasar viņš uzstājās uz Glastonberijas festivāla galvenās skatuves.

Tāpat nesen Rufuss radījis operu un tika nominēts "Grammy" balvai par Džūdijas Gārlendas (Judy Garland) "Carnegie Hall" koncerta jauniestudējumu. Visas šīs pieredzes dzirdamas viņa septītajā studijas albumā "Out of the Game", kas radīts sadarbībā ar labi zināmo producentu Marku Ronsonu (Mark Ronson), kurš 2009. gadā uzstājās arī Latvijā. 

Rufuss Vainraits ir ierakstījis kopumā septiņus studijas albumus un ieguvis divus "Juno Awards" apbalvojumus kategorijā "Labākais alternatīvais albums" - vienu par 1999. gada albumu "Rufus Wainwright" un otru par 2002. gada ierakstu "Poses".

Jau 15 gadu vecumā Vainraits tika nominēts "Genie Award" apbalvojumam par labāko oriģinālo dziesmu. Gadu vēlāk viņš saņēma "Juno Award" nomināciju "daudzsološākā vokālista" kategorijā, kā arī 2008. gada "BRIT Awards" nomināciju kā "Labākais starptautiskais mākslinieks". 2009. gadā Vainraits saņēma prestižo "Grammy" balvu par "labāko tradicionālo popa vokālo albumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!