Foto: Publicitātes attēls

Šīs nedēļas nogalē, 22. un 23. jūlijā, svētku "Cēsis 810" gaitā norisināsies bezmaksas festivāls "Fono Cēsis", kas divu dienu laikā pulcēs 15 grupas un sešus dīdžejus.

Lai apmeklētājiem būtu vieglāk sagatavoties pasākumam, piedāvājam iepazīties ar svarīgāko informāciju, savukārt koncertu programmu iespējams atrast festivāla "Facebook" lapā.

'Fono Cēsis' – kur un cikos?

Foto: Publicitātes attēls

Festivāls ieejas vārtus Uzvaras bulvārī 22 vērs vaļā 22. jūlijā plkst. 17:00. Gan piektdien, gan sestdien ballīte pie galvenās skatuves norisināsies līdz aptuveni pulksten 04:00 rītā.

Paralēli pasākumi notiks arī "Fonoklubā", Rīgas ielā 47, kur dīdžeji spēlēs gan kluba iekštelpās, gan āra terasē līdz agrai rīta stundai.

"Fono Cēsis" norises laikā daļēji tiks slēgta satiksme Uzvaras bulvārī – festivāla teritorijas karti vari lejupielādēt šeit.

Viesiem no citām pilsētām der ievērot, ka "Fono Cēsis" norises vieta atrodas blakus autoostai un dzelzceļa stacijai.

Teltis un guļvietas

Foto: Publicitātes attēls

Apmeklētāju ērtībām šogad būs iezīmēta telšu būvēšanai paredzētā pļava, kā arī nodrošinātas tualetes, miskastes un apgaismojums.

Teritorija atradīsies blakus "Fono Cēsis" norises vietai, līdz ar to nakšņotājiem būs ērti sasniedzama.

Festivāla rīkotāji atgādina, ka telšu pilsēta nav daļa no festivāla teritorijas, kā arī aicina cilvēkus būt atbildīgiem un izvērtēt līdzi ņemamo mantu sarakstu, datorus, pleijerus, tosterus, dārgas lustras un citas vērtīgas lietas atstājot mājās.

Informācija mājās palicējiem

Foto: Publicitātes attēls

Līdzīgi kā pērn, arī šogad "Fono Cēsis" būs iespējams vērot "LMT Straume" nodrošinātā video tiešraidē, ko abas dienas translēs arī portāls "Delfi".

Turklāt tiešraides vērotājiem būs zināmas priekšrocības, jo starp grupu koncertiem tiks raidītas intervijas ar māksliniekiem un festivāla apmeklētājiem.

Tai pat laikā festivāla organizatori gan raksta, ka "pie datora ekrāna izdejoties nevar".

Pasākuma galvenais viesis

Foto: Publicitātes attēls

Gaidāms, ka pasākuma kulminācija būs britu folkroka mākslinieka Frenka Tērnera uzstāšanās sestdien pulksten 23:00.

Frenks Tērners savu karjeru sāka 2001. gadā un kopš tā laika ir izdevis sešus albumus, autobiogrāfiju, kā arī vairākkārt saņēmis Eiropas lielākā mūzikas izdevuma NME nomināciju kā gada labākais solo mākslinieks. Nozīmīgs Tērnera karjerā bija 2012. gads, kad viņš uzstājās Olimpisko spēļu atklāšanā un vēlāk uzņēma savu pirmo koncertierakstu Vemblija arēnā.

Šogad mūziķis uzstājas pasaules lielākajos festivālos, starp kuriem "Fono Cēsis" ir vienīgais bezmaksas pasākums. Tāpat Tērneram šī būs vienīgā uzstāšanās Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!