Foto: F64
Otrdien, 6.decembrī sākas Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2011" lielais finālbalsojums, kurā tiks noskaidrotas aizvadītā gada vērtīgākās dziesmas latviešu valodā, portālu "Delfi" informē Latvijas Radio pārstāvji.

Balsošana ilgs līdz pat 15.janvārim, bet populārās dziesmu aptaujas apbalvošanas ceremonija tradicionāli notiks Ventspilī 21. janvārī. Šogad tā iecerēta kā ūdens strūklaku un multimediju šovs.

Finālbalsojumā piedalās 20 dziesmas, kas mēneša balsojumos saņēmušas vislielāko klausītāju atbalstu. Noslēguma balsojums arī šogad notiek divās kārtās: līdz 30.decembrim iespējams balsot par visām 20 dziesmām, bet no 2. janvāra līdz 15. janvārim – par 15 labākajām. Balsot par gada vērtīgāko dziesmu iespējams aptaujas mājas lapā "muzikalabanka.lv", kur atrodama arī plašāka informācija par balsošanu, un portālā "draugiem.lv/muzikalabanka".

Nu jau tradicionāli vērtīgāko dziesmu noteiks klausītāji un īpaša "Muzikālās bankas" ekspertu padome. Arī šogad ekspertu padomē iesaistījušies profesionāli, ar aptaujas fināldziesmām nesaistīti mūziķi, kuri ar īpašiem priekšnesumiem kuplinās arī "Muzikālās Bankas" apbalvošanas ceremoniju Ventspilī. Šogad ekspertu padomē darbojas komponisti Mārtiņš Brauns, Aigars Grāvers un Kārlis Lācis, perkusionists Nils Īle, operdziedātāja Ilona Bagele, dziedātāji Ainars Mielavs, Intars Busulis, Žoržs Siksna u.c.

Sākoties finālbalsojumam, "Muzikālās bankas 2011" radio raidījumu klausītājus gaida tikšanās ar fināldziesmu izpildītājiem un ekspertiem, bet "Biļešu servisa" kasēs jau sākusies biļešu tirdzniecība uz apbalvošanas ceremoniju.

Apkopojot gada rezultātus, finālbalsojumā iekļuvušas šādas dziesmas (alfabēta secībā):

Ave Pali – Otra puse un Aija Andrejeva
Debesis tomēr ir – Reiniku ģimene
Dzīve izdodas – Musiqq
Izvēlies – Andris Ērglis
Labāk vēl neaizmiedz – Lauris Reiniks
Laid mani mājās – Jānis Lemežis un Niks Matvejevs
Lai Neatrod – Rassel & Samanta Tīna
Mana zeme zied – Nikolajs Puzikovs
Mazajām sirsniņām – PeR & Lady's Sweet
Miljonārs – Musiqq
Minēt nav vērts – Oskars Deigelis
No griestiem atspēries – Blitze
Pat ja tev – Ivo Fomins
Pilnīgi viens – Instrumenti
Slāpes nepāries – Kaža
Tu mani cel –DJ Dween & Miks Dukurs
Tu mani demoralizē – Labvēlīgais tips
Tu melo skaisti – Evija Sloka
Viens un tas pats – Nikolajs Puzikovs
Viņa grib tik daudz – Dzelzs Vilks

Fotogalerija: "Muzikālā banka 2010"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!