Ar garīgās mūzikas koncertu Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā piektdien, plkst.19:00 sāksies 5.starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante", kurš ilgs līdz 12.augustam.

Piektdien gaidāmajā festivāla ieskaņas koncertā piedalīsies Inese Galante (soprāns), Sergejs Jēgers (kontrtenors), Ramons Jaffē (čells) un citi mākslinieki.

Festivāla laikā kopumā paredzēti seši koncerti, kuros būs pārstāvēta gan simfoniskā mūzika, gan opera un kamermūzika, gan arī etnomūzika un džezs.

Festivāla atklāšanas koncerts "Vivat opera!" notiks 9.augustā plkst.18:00 Dzintaru koncertzālē. Koncertā piedalīsies Galante, Jeļena Goršunova (soprāns, Krievija), Irina Dolženko (mecosoprāns, Krievija), Peters Bergers (tenors, Slovākija), Egils Siliņš (bass), vokālā grupa "Cosmos" un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģēs Eri Klass (Igaunija). Koncerta programmā būs mūzika no operām - ārijas, dueti, ansambļi, simfoniskie fragmenti.

Festivāls "Summertime" nav iedomājams bez Lielā teātra primadonnas un apbrīnojamās dziedātājas Irinas Dolženko piedalīšanās. Kā uzsver pasākuma organizētāji, Latvijā ir daudz viņas pielūdzēju, kuriem tīk mākslinieces neparasti skaistā, tembrāli bagātā, samtainā balss. Dziedātājas interpretācijām piemīt kaismīga aizrautība un nevainojama gaume.

10.augustā plkst.18 Dzintaru Mazajā koncertzālē notiks koncerts "Ceļojums uz Itāliju", kurā piedalīsies Galante, Dolženko, Jēgers, Anatolijs Safiuļins (bass), Jaffē un Inna Davidova (klavieres). Programmā saknēs Doniceti, Bellīni, Rosīni, Respīgi un Tosti mūzika.

Šajā dienā plkst.20.30 Dzintaru koncertzālē muzicēs bundzinieku ansamblis "Taiko drummers" no Japānas. Taiko ir mistisks instruments ar gandrīz 2000 gadu ilgu vēsturi. Šajās bungās iemiesojusies vienreizēja balss, kas skanējusi imperatoru pilīs, tempļos, teātros, pļaujas un kara laukos. Bungu korpusam allaž izvēlas pašus lielākos kokus, bet membrānas īpašā veidā tiek izgatavotas no govju ādām.

Festivālā piedalīsies taiko grupa, kuru dibinājis un vada Džodži Hirota - viens no pašiem lieliskākajiem japāņu mūziķiem, kurš ir bungu virtuozs, flautists, komponists un dziedonis. Šobrīd Hirota dzīvo Anglijā un tiek uzskatīts par Pītera Geibriela galma mūziķi.

11.augustā plkst.20:00 Dzintaru koncertzālē muzicēs mūziķi no Argentīnas - Huans Karloss Kaseress (klavieres un vokāls), Karloss Buskini (bass un kontrabass), Marselo Rusiļjo (sitaminstrumenti) un Davide Pečeto (bandoneons).

Kopā ar ansambli "Tango Negro" klausītāji varēs aizceļot uz tango pirmavotiem. Spožajā, kaislību pilnajā uzvedumā skatītājus saviļņos tādas dejas kā milonga, habanēra, kandombe un pacilās īpašais afrikāņu un eiropiešu mūzikas ritmu sakausējums. Kaseresa jutekliski piesmakusī un nostalģijas pilnā balss dziedās par Buenosairesas ikdienu, par dzīvi trimdā, par dvēseles rētām. Kaseresa priekšnesumā atsedzas šīs mūzikas vēsturiskās saknes, tiek uzburta sociāli politiskās realitātes dzīvā gaisotne un atklājas tango autentiskā - melnā krāsa.

Festivāla noslēguma Galā koncerts izskanēs 12.augustā plkst.19:00 Dzintaru koncertzālē. Tajā piedalīsies Galante, Dolženko, Aleksandrs Antoņenko, Intars Busulis, Elīna Bukša, Jaffē, īpašie viesi no Norvēģijas "The Brazz Brothers", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģēs Aleksandrs Viļumanis.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs.

$bslink="http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/klasika/?concert=49082"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!