Foto: DELFI
Mūzikas festivālā "Laba Daba", kas šogad no 3. līdz 5. augustam norisināsies Līgatnes novadā, šogad uz piecām skatuvēm uzstāsies piecdesmit dažādu žanru mūzikas grupas un izpildītāji, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori no aģentūras "Pareizā ķīmija".

Festivālā uzstāsies grupa jamaikieši "Dub Syndicate", ietekmīgā ASV pankroka grupa "Adolescents", kā arī Dr. Ring Ding no Vācijas un pašmāju grupas" Los Masculinos" un "B-Sea Surfers". Ar Āfrikas, regeja un popmūzikas ritmiem priecēs "Bombillaz" un "Svjata Vatra" no Igaunijas. Festivālā spēlēs arī "Spiritual Seasons" no Ukrainas, "Skafandr" un "Gagarin Brothers" no Krievijas, dubstep mūziķi "Clubroot" un "Solitude" no Lielbritānijas, kā arī kanādiešu projekts "Chinawoman".

No Latvijas dalību festivālā apstiprinājušas grupas: "Marta migla", Edgara Šubrovska jaunākais projekts "Manta", "Tramplīni", "Iļģi", "Deskalighters", "Pupociklu vasara", "Kokle", "Stūrī zēvele", "Suņa stunda", "Tesa", "Sus dungo", "Dzelzs vilks" ar folkmūzikas programmu, "Dzeltenie pastnieki", "Band Mango", "Kuchenbeat", "Indygo", "Mācītājs on Acid", "Frontlines", "Eskimo", "Starmetis", "Pulsa efekts", "Auļi", "Gaujarts", "Striķis", "PND", "Sound Religion", "HMP?", DJ Rudd un Alex ZZ, dziesminieki Haralds Sīmanis un El Mars, "Nepilngadīgā Anna", "Oranžās brīvdienas", kā arī folkgrupas "Krampis" un "Lāns".

,,Šī gada festivāls būs īpašs, muzikālās programmas dēļ," teic festivāla organizatori. "Liels notikums ir Jamaikas mūziķu viesošanās. Arī "Mācītājs on Acid" Latvijā nav koncertējuši kopš 2001.gada. Turklāt šis būs vienīgais vasaras festivāls, kurā uzstāsies dziesminieks El Mars, piedāvājot īpašu koncertprogrammu pirms rudenī gaidāmā jaunā albuma. Speciālu folkmūzikas programmu spēlēs arī "Dzelzs Vilks". Jāpiemin arī tas, ka "Frontlines", "Manta" un Haralda Sīmaņa koncerti noteikti atzīmējami kā reti, ja ne kopumā, tad festivāla ietvaros noteikti,'' uzskata pasākuma rīkotāji.

Festivālā uzstāsies vairāki desmiti dīdžeju un mixmāsteru. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, festivālā būs alternatīvās mūzikas skatuve, kuru piedāvā "radio Naba" raidījuma "Ej apskrieties" kolektīvs. Kā arī šī gada festivāls tiek papildināts ar muzikālu atpūtas zonu– "Zaļās pūces migu", ko gandrīz var uzskatīt par sesto skatuvi ar mierīgu noskaņu mūziku. Alternatīvās mūzikas skatuves un atpūtas zonas programmas tiks izziņotas vēlāk.

Festivāla biļetes pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī klubā "Nabaklab".

Festivāls "Laba daba" šogad notiks ceturto reizi, bet trešo reizi Līgatnes "Ratniekos". Atpūtas komplekss atrodas Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā.

FOTO: 'Laba Daba 2011'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!