Saulkrastu džeza festivālā, kurš šogad notiks no 31.jūlijam līdz 5.augustam, galvenie mūziķi būs Billijs Kobhems (Billy Cobham) ar grupu. Kobhema grupa, kura ir viena no pasaulē pieprasītākajām džeza grupām, spēlēs gala koncertā 5.augustā Saulkrastu estrādē. Mūziķis ir izcils bungu spēles virtuozs un talantīgs komponists.
Savas karjeras sākumā Kobhems kopā ar Mailsu Deivisu ieraksta astoņus albumus, bet vētraināko atzinību viņš gūst 70. gadu sākumā, kad pievienojas Džonam Makloinam un tā laika vadošajam "Mahavishnu" orķestrim.

Kobhems kopā strādājis ar tādiem pasaulē pazīstamiem mūziķiem kā Grovers Vašingtons, Džordžs Djuks, Karloss Santana, Oskars Petersons, Stenlijs Klārks un citiem.

Savukārt 1987.gada skaņdarbs "Zanzibar Breeze" saņem "Grammy" balvu par labāko "rhythm & blues" instrumentālo kompozīciju.

Saulkrastu festivāls notiks jau ceturto gadu un ceturto reizi paralēli festivālam notiks arī Baltijas bundzinieku saiets. Tajā nometnēs pulcēsies jaunie mūziķi, kas no 12 ārvalstu pedagogiem mācīsies meistarību sitamo, pūšamo, taustiņinstrumentu, vokāla, basa ģitāras un ģitāras spēlē.

4.augustā paredzēts nometnes pedagogu koncerts, kas parasti izvēršas par festivāla interesantāko un atraktīvāko pasākumu.

Savukārt gala koncertā vēl uzstāsies Amerikas dziedātāja Džanete Lavsone, dejotājs un mūziķis Kebba Landing Sonko, viens no vadošajiem vācu sitamo instrumentu mūziķiem Maikls Kūtners, saksofonists un komponists Niks Gothams, ģitāras virtuozs Vjačeslavs Ugoļņikovs, viens no ievērojamākajiem džeza pianistiem austrumu pasaulē Vladimirs Soļaņins un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!