Foto: Publicitātes attēli

Arī šogad, no 7. līdz 15. februārim notiks "Latvijas Koncertu" organizētais festivāls "Saxophonia, piedāvājot septiņus koncertus, kuros uzstāsies izcili ārvalstu saksofonmūzikas virtuozi un pašmāju meistari.

Festivāla ietvaros uzstāsies Nikolā Prosts, kurš spēlēs kopā ar Tulūzas Kapitolija simfonisko orķestri "Saxophonia" noslēgumā, ansamblis "Brass Jaw" no Lielbritānijas, Rīgas Saksofonu kvartets, Denisa Paškeviča trio un citi mūziķi.

Festivāla "Saxophonia" atklāšanas koncerts notiks 7. februārī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, kur uzstāsies saksofonisti Gints Pabērzs un Artis Sīmanis, ansamblis "Schola cantorum Riga", Latvijas Radio koris, mecosoprāns Ieva Parša, ērģelniece Kristīne Adamaite. Skanēs Andra Dzenīša, Andreja Selicka, Mārtiņa Viļuma kompozīcijas un Jēkaba Nīmaņa jaundarbs "Laiks. Tagad".

Festivālu turpinās koncerts Lielajā ģildē, 8. februārī. Tajā spēlēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Rīgas Saksofonu kvartets un saksofonisti Jonatans Rautiola un Arvīds Kazlausks. Programmā skanēs Džona Adamsa "Guide to Strange Places", kas pēc autora teiktā, ir ceļojums "iztēlotā, pārsteidzošā pazemē"; Andra Dzenīša Koncerts saksofonam ar orķestri "E(GO)"; Lāša Ērika Lāšsona Koncerts saksofonam un orķestrim; Kārļa Lāča "Rhythm Drive" saksofonam un orķestrim.

Turpmākajos koncertos Spīķeru koncertzālē klausītājus priecēs ansamblis "Brass Jaw "no Lielbritānijas, saksofonists Mario Marci un akordeonists Simone Dzankīni no Itālijas, Rīgas Saksofonu kvartets un Valdis Muktupāvels, Denisa Paškeviča trio un Džordžs Stīls. Visa festivāla programma atrodama "Saxophonia" mājaslapā.

Biļetes un atklāšanas un citiem festivāla koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!