Foto: DELFI
Ir sākusies biļešu tirdzniecība uz Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un Trešās Eiropas koru olimpiādes programmas pasākumiem, kas šogad Rīgā notiks no 16. līdz 23. jūlijam, portālu "Delfi" informē rīkotāju pārstāvji.

Biļetes ir nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Šovasar Rīgā tiksies vairāk nekā 150 koru, kas sacentīsies 10 dažādas kategorijās, brīvdabas skatuves pieskandinās draudzības koncerti, notiks XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku ieskaņu koncerts "Pa zvaigžņu ceļu" un dalībnieku gājiens, paredzēti koncerti Rīgas Domā un īpaši pasākumi "Arēnā Rīga". Vairums no gaidāmajiem koru olimpiādes pasākumiem būs pieejami bez maksas, dodot iespēju ikvienam gūt jaunus iespaidus un iepazīt dažādu tautu kultūras. Līdzās plašajam bezmaksas pasākumu klāstam būs īpaši veidotas koncertprogrammas.

20. jūlijā uz Arēnu Rīga aicināti gan lielie, gan mazie, lai redzētu multimediālu bērnu un jauniešu koru lielkoncertu "Tiltiem pāri", kas stāsta par atšķirīgām pasaulēm un tiltiem, kas mūs vieno. Koncertā piedalīsies solisti Aminata un Daumants Kalniņš, dažādu valstu jauniešu kori, Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris un Kristapa Krievkalna grupa. Pirmatskaņojumu šajā lielkoncertā piedzīvos Ulda Marhilēviča un Guntara Rača īpaši koru olimpiādei sacerētais dziesmu cikls "Tiltiem pāri".

22. jūlija vakarā "Arēnā Rīga" būs iespēja būt klāt jaunas tradīcijas dzimšanai. Eirovīzijas starptautisko konkursu "ģimenei" pievienosies jauns televīzijas talantu konkurss "Eirovīzijas gada koris". Par konkursa uzvarētāja godu sacentīsies kori no deviņām valstīm: Austrijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Slovēnijas, Ungārijas, Vācijas un Lielbritānijas (Velsas), katrs izpildot sešas minūtes garu programmu. Konkursu vērtēs starptautiska žūrija, kurā Latviju pārstāvēs operdzidātāja Elīna Garanča.

Īpašs koncerts gaidāms 18. jūlijā Rīgas Domā, kurā skanēs latviešu un skandināvu laikmetīgā garīgā mūzika. Koncertā "Ziemeļu gaisma" piedalīsies Rīgas Doma zēnu koris, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, Erebrū kamerkoris (Örebro chamber choir, Zviedrija), vokālā grupa "Nordic Voices" (Norvēģija) un starptautiski pazīstamā latviešu ērģelniece Iveta Apkalna.

Savukārt 21. jūlijā Rīgas Doms ieskanēsies varenā piecsimtbalsīgā daudznacionālā korī, kopdziedāšanas koncertā atskaņojot Haidna oratoriju "Pasaules radīšana".

Īpašo koru olimpiādes atmosfēru, emocijas un čempionu koru dažādo skanējumu varēs izbaudīt koru olimpiādes konkursu uzvarētāju Apbalvošanas ceremonijā 19. jūlijā un Noslēguma koncertā 23. jūlijā "Arēnā Rīga".

Tāpat ikvienam ir iespēja reģistrēties "Pasaules korī", lai saņemtu īpašos koru olimpiādes piedāvājumus un atlaides biļetēm. "Pasaules koris" ir akcija, kurā aicināts iesaistīties ikviens, kam patīk dziedāt, kas grib iepazīt jaunus draugus un aktīvi baudīt dažādās iespējas, ko piedāvā Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiāde. Vairāk par piedāvājumu – www.singinriga.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!