Foto: Publicitātes attēls

Festivāls "Sansusī" izsludina piekto festivālu, kas šogad notiks no 10. līdz 12. augustam, un aicina uz ceturto koncertu ciklā "Sansusī vakars Rīgā", kas 27. aprīlī pirmo reizi notiks jaunajā Rīgas mājvietā "Tu jau zini Kur", biedrības "Free Riga" paspārnē esošajā radošajā kvartālā Tallinas ielā 10, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Stāsta "Sansusī" vadītājs Armands Siliņš: "Festivāla piektajā gadā esam sagādājuši sev dāvanu. Beidzot esam tikuši arī pie pastāvīgas "Sansusī" filiāles Rīgā, un tagad regulāri visa gada garumā šajā vietā piedāvāsim klausītājiem gan jau ierasto formātu "Sansusī" vakars Rīgā koncertus, gan aicināsim uz viesizrādēm no citām zemēm, gan kopā ar saviem radošajiem domubiedriem rādīsim Rīgā tapušus kopdarbus."

Jaunajā "Sansusī" Rīgas filiāles "Tu jau zini Kur!" pirmajā pasākumā uzstāsies poļu kontrtenors Jans Jakubs Monovids un pianiste Beata Šebčika. Tāpat būs skatāms objektu teātris "Strange Death and Perfect Bodies" (work in progress) – nākotnes arheologi, kuri veido attiecības ar mūsdienu objektiem. Mentors – Deivids Džiovananza (Davide Giovanzana). Vakara gaitā būs iespēja noskatīties 2017. gada festivālā "Sansusī" notikušo Ata Jākabsona un Annas Ķirses izstādi/performanci "Dvēseles tumšā nakts" caur Toma Harjo īsfilmu. Tuvojoties pusnaktij, notiks "Pianistu kautiņi bāros" ar Agnesi Egliņu un Rihardu Plešanovu, bet pēc pusnakts būs "Divdesmit minūšu diskotēka" ar Platonu Buravicki.

Biļetes uz "Sansusī vakaru Rīgā" nopērkamas šeit.

Savukārt piektais festivāls "Sansusī" Aknīstes novada brīvdienu mājas "Susēja" teritorijā viesus gaidīs no no piektdienas, 10. augusta, pulksten 17.00, atklāšanu ieskandinot ar koncertu pulksten 19.00. Noslēguma koncerts notiks svētdien, 12. augusta pēcpusdienā. Kā ierasts – festivāla programmu varēs uzzināt tikai festivāla pirmajā dienā. Kā sola rīkotāji, mākslinieku priekšnesumiem nepārklājas un lielākajiem entuziastiem būs iespējams noklausīties pilnīgi visus koncertus.

Arī šogad tie, kuri vēlas piedzīvot garāku "Sansusī", tiek aicināti uz festivāla "celšanas" nedēļu – no pirmdienas, 6. augusta. Brīvprātīgos palīgus gaidīs sagatavošanās darbi, ugunskura koncerti un radošās darbnīcas. Brīvprātīgo pieteikšanās e-pastā: uldism@gmail.com.

Biļetes uz festivālu un koncertu nopērkamas internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!