Foto: RIA Novosti/Scanpix
Leģendārā armēņu izcelsmes franču dziedātāja Šarla Aznavūra trīs nākamnedēļ Ņujorkā paredzētie koncerti atcelti, paziņoja koncertu organizators kompānija "Live Nation".

"Koncerti ir atcelti un tie netiks pārcelti uz citu datumu," apstiprināja kompānijā.

Koncertu atcelšanas iemesls netiek publiskots, bet 87 gadus vecā Aznavūra pārstāvji Parīzē apgalvoja, ka dziedātājam "klājas labi un šovakar viņš uzstāsies Losandželosā", solot koncertu Ņujorkā atcelšanas iemeslu publiskot vēlāk.

Aznavūram koncerti Ņujorkā bija paredzēti nākamajā ceturtdienā, piektdienā un sestdienā. Šomēnes dziedātājs pārcēla Kanādas pilsētā Kvebekā paredzēto koncertu, sūdzoties par stiprām kakla sāpēm.

Iepriekš intervijā aģentūrai AFP Aznavūrs sūkstījās par savu veselību.

"Fiziski es vairs neesmu tas, kas biju," viņš teica. "Man ir nogurums, kāds nekad iepriekš nav bijis. Es kustējos pa skatuvi, bieži dejoju. Vairs es to nespēju izdarīt," atzina dziedātājs, kas ir arī komponists.

Savas karjeras laikā 1924.gada 22. maijā dzimušais Aznavūrs ir sarakstījis gandrīz tūkstoš dziesmu. Nesen viņš pabeidza darbu pie mūzikla un apgalvo. ka joprojām daudz strādā.

Aznavūra īstais vārds ir Šahnurs Varenaghs Aznavurjans, un viņš dzimis armēņu ģimenē Parīzē. Dziedātāja ieraksti visā pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 100 miljonos eksemplāru.

2008.gada nogalē Aznavūram tika piešķirta Armēnijas pilsonība. Armēnijas prezidenta kancelejas paziņojumā par pilsonības piešķiršanu viņš tika nosaukts par "izcilu dziedātāju un sabiedrisko darbinieku, armēņu tautas varoni".

Viņš darbojas arī politikā un  2009.gada tika iecelts par Armēnijas vēstnieku Šveicē un valsts pastāvīgo pārstāvi ANO un citās starptautiskajās organizācijās Ženēvā. Dziedātājs jau iepriekš bija iecelts par Armēnijas pastāvīgo pārstāvi ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijā (UNESCO).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!