Lielākajā sezonas deju mūzikas pasākumā "Save the Summer" pirmo reizi Arēnas Rīga vēsturē viena no zālēm - "Techno Room" tiks izvietota aizskatuves teritorijā - zonā, kurā ikdienā skatītāji ielaisti netiek, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori no "Untitled".

"Techno Room" zālē šīs mūzikas piekritēji varēs baudīt DJ Ivarzz, Ivars Mednis, Kris Hovel, Laurent Dathie, Malork un Artis Capins priekšnesumus. Aizskatuves teritorija tiks noformēta ar video projekcijām un īpašu gaismu aprīkojumu. Aizskatuves zonā darbosies arī "Techno Room" bārs.

"Techno Room" dīdžeji pārstāv šī mūzikas stila kustību Latvijā. DJ Ivarzz darbojas internetradio tiktakradio.com un ir radio "Naba" raidījuma "Signāls" vadītājs. Spēlējis gan Rīgā - "Space Garage", "Dirty Deal", "Art&Music Bakery", gan Berlīnes klubos - "Cassiopeia", "RAW Tempel" ,"SO36", "Ministerium Für Entspannung" un daudzviet citur.

Ivars Mednis ir projekta MINIPOWER un tiktakradio.com dīdžejs, sācis darboties mūzikā agrīnajos deviņdesmitajos, uzstājies gan Latvijā, gan Vācijā, Baltkrievijā, Beļģijā, Lietuvā, Igaunijā, Luksemburgā, Itālijā un Somijā.

Kris Hovel ir viens no retajiem veiksmīgajiem dīdžejiem un promoteriem, kas spēlē minimal/tech house stilā. Spēlējis uz vienas skatuves ar Guido Schneider, Anja Schneider, Benjamin Bates, Format B, Harry Axt, Heinrichs & Hirtenfellner, Daniel Steinberg un daudziem citiem pazīstamiem māksliniekiem. Kris darbojas zem diviem lielākajiem minimal/tech house brandiem Latvijā- Danscotheek un The Pencilhaus. Dīdžejs Malork ir jauna personība Tehno pasaulē, bet viņš sevi jau paspējis pierādīt uz mazāk populārām underground skatuvēm. Viņa setus veido tumši dziļu basa līniju kokteiļi, apdullinošas cilpas, negaidītas trokšņu un krāsainu sintēzes.

Programmas kurators ir Laurent Dathie, kas klausītājiem zināms arī kā "Dirtnap" - franču producents, DJ`s, kā arī pasākumu menedžeris, kurš šobrīd dzīvo Rīgā un ir lepns, ka var būt daļa no elektroniskās un deju mūzikas estrādes revolūcijas Latvijā. Pēc pārvākšanās uz Latviju Laurent Dathie sāka darboties kopā ar vietējo atpazīstamo mākslinieku Kris Hovel. Kopā ar Kris Hover Laurunt Dathie strādājis pie "Danschoteek" un "The Pencilhouse" pasākumiem. Laurent Dathie izveidojis pasākumu sēriju "Relapse" un ik mēnesi uzstājas arī TT (TECHNO TAKEOVER) pasākumos lielākajā Baltijas klubā "Club Essential".

Jau ziņots, ka 3. septembrī, Arēnā Rīga notiks vērienīgs deju mūzikas pasākums "Save The Summer". Pasākumā piecās dažādās zonās – Main Floor 1, Main Floor 2, Techno Room, Lounge Zone un European Hit Radio Stage uzstāsies vairāk 20 EDM izpildītājmākslinieki, tostarp - DJ MAG Top 100 7. labākais dīdžejs Ferry Corsten, DJ MAG Top 100 15. pozīcijas īpašnieks Andy Moor, hita "Destination Calibria" autors Alex Gaudino un dīdžejs- vokālists JD Davis. Lietuvas klubu kultūras spožākais pārstāvis Ignas un viens no Latvijas populārākajiem dīdžejiem, kluba Essential personība Kaspar Kondrat pasākuma apmeklētājiem piedāvās īpašu back-2-back setu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!