Foto: Publicitātes foto

Festivālu "Saxophonia" 25. februārī kinoteātrī "Splendid Palace" noslēgs viens no ievērojamākajiem pasaules saksofonistiem – Šeimass Bleiks no ASV, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no VSIA "Latvijas Koncerti".

Saksofonista spožo meistarību papildinās Latvijas Radio bigbends un "Grammy" mūzikas ierakstu balvai nominētās Ņujorkas elektroniskās mūzikas grupas "Brazilian Girls" soliste, komponiste un aktrise Sabīna Šuba.

Koncerta programmā skanēs mūzika no albuma "Superconductor" īpaši Latvijas Radio bigbendam veidotās aranžijās. "Koncertā klausītāji var sagaidīt mūsdienīgu, intelektuālu skanējumu. Harmoniski krāsaina, melodiski intriģējoša mūzika. Izvērsti solo posmi, kas parāda Šeimasa spožo meistarību," saka Latvijas Radio bigbenda muzikālais vadītājs Kārlis Vanags.

24. februārī plkst. 19.00 šī koncerta programma skanēs Vidzemes koncertzālē "Cēsis"

Šeimass Bleiks ir izcilo džeza saksofonistu – Boba Mincera un Maikla Brekera ideju turpinātājs, leģendārā Teloniusa Monka starptautiskā džeza saksofonu konkursa laureāts, kura sirds pieder aizvadītā gadsimta 80.–90. gadu džeza meinstrīmam (contemporary jazz). Bleika kompozīcijas raksturo izsmalcinātība un nereti pārdroša, spilgta improvizācija, kas apvienojas ar lipīgu aizrautīgumu un apskaužamu virtuozitāti. Divdesmit piecu gadu rūdījums modernā džeza pasaulē izsmalcinājis Šeimasa Bleika kompozīcijas sajūtu. Viņš ir vairāku džeza apvienību mūziķis un viņa vadībā ieskaņoti jau sešpadsmit skaņu ierakstu albumi. To vidū arī nesenākais veikums – 2015. gada nogalē klajā laistais "Superconductor", kurā liela loma piešķirta elektronikas un tieši EWI (Electronic Wind Instrument) pielietojumam.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!