Foto: Publicitātes foto
Šī gada Starptautisko senās mūzikas festivālu, kas šomēnes notika Rīgā un Rundālē, apmeklējis rekordliels klausītāju skaits, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori VSIA "Latvijas Koncerti".

Kopumā tika pārdotas 5065 biļetes, veidojot 50 171 latu lielu ieņēmumu. Festivāla noslēguma koncertu Rundāles pils dārzā apmeklēja gandrīz 3000 klausītāju.

Salīdzinājumam - 2010. gadā Senās mūzikas festivāla biļešu ieņēmumi sasniedza 22 343 latus, kas arī bija līdz šim labākais rādītājs.

"Latvijas Koncertu" direktors Guntars Ķirsis: "Veiksmes pamatā ir pārdomāta mākslinieciskā un mārketinga stratēģija, kā arī visas komandas darbs. Nākamajā gadā Senās mūzikas festivāls notiks no 11. līdz 14. jūlijam ar kulmināciju Rundāles pils dārzā, kur tiks atskaņota Georga Frīdriha Hendeļa opera "Aciss un Galateja"."

17. Starptautiskā senās mūzikas festivālā apmeklētāji varēja izbaudīt Francijas un Austrijas galma mūziku, itāļu baroka meistaru vokālās un instrumentālās pērles, klausoties pasaules augstākās raudzes senās mūzikas interpretus - pasaulslaveno baroka arfistu Endrū Lourensu-Kingu, norvēģu vokālo grupu "Trio Mediaeval", Austrijas ansambli "Concilium musicum Wien". Klausītājus priecēja arī spožā vijolniece Baiba Skride, Latvijas publikas iemīļotais kontrtenors Sergejs Jēgers u.c.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!