Foto: Publicitātes foto
Pašmāju smagās mūzikas apvienība "Sia Radikal" paziņojusi, ka grupas debijas albums nāks klajā 22. aprīlī, un piedāvā noklausīties pirmo singlu no albuma.

Albuma "Monokarš" dzimšanas diena kā arī grupas trešā gada pastāvēšanas gadadiena tiks svināta ar diviem koncertiem Lieldienu priekšvakarā: 22.aprīlī "NabaKlab", 23.aprīlī "Fontaine", Liepājā.

Albumā ir ierakstītas vienpadsmit kompozīcijas par kurām pati grupa saka:" Smagas dziesmas par smagām taisnībām...un Tevi pašu!" Visas dziesmas ir latviešu valodā un kopā veido sociālu sāgu par šodienas Latvijas latvieti, kam dažbrīd visa kā pietrūkst, bet tomēr viņš pamanās palikt dzīvs un uz abām kājām. Ir nežēlīgas dziesmas, ir balāde, ir šizīgas etīdes par Ļeņinu un Ezi miglā un ir epohāli vairākdaļu skaņdarbi, bet kopumā tas ir metālmūzikas manifests visiem, kas nevar atļauties būt vienaldzīgi un zina, ka lielākās cīņas ir jāizcīna pašam savā monokarā, - norāda ģitārists un dziesmu autors Gustavs Terzens.

"Caur ērkšķiem uz matricu! Mums apzaga studiju ieraksta sākumā, tad Andrejam (bundzeniekam) bija jādodas prom uz ārzemēm, divām dziesmām nebija galaversiju un tekstu..eehh.. Tagad mēs zinām, ko nozīmē taisīt ierakstu. Paspējām viens otram noriebties un atkal sadraudzēties. Bet tagad...tagad esam lepni par padarīto un viens otram acīs skatoties varam pateikt paldies par spēlēšanu kopā," stāsta Terzens.

Abos prezentācijas koncertos skanēs visi albuma skaņdarbi un būs arī daži papildus pārsteigumi, kā arī īpaši padomāts par gaismas un skaņas kvalitāti. Sia Radikal abos koncertos iesildīs draugi un cīņu biedri "The Factor".

Sia Radikal 'Remdeno Asiņu Cilts'

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/RemdenoAsinuCilts.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Pirmais singls ir dziesma 'Remdeno Asiņu Cilts' - intensīvs un poliritmisks vēstījums par tautas pašapziņas traumu, kuru visi redz un apzinās, tik drosmes mainīt jel ko globāli kolektīvam nepietiek! Pagaidām...

Albums ir ierakstīts "Pump Recordings" studijā laikā no 2010. gada decembra līdz 2011. gada aprīlim skaņu inženiera Ginta "Mēmā" Lundberga virsvadībā. Albuma noformējumu veidojis Armands Ērglis. Bez grupā spēlējošajiem dalībniekiem dziesmā 'Vēl tur ir ceļš' piedalās jaunā daudzsološā čelliste Undīne Balode, kas ar savu jūtīgo pieskārienu un melanholisko čella skanējumu ir līdzējusi Sia Radikal atvērties arī trauslākiem muzikāliem līmeņiem.

Albumu taustāmā veidā sākotnēji varēs iegūt tikai koncerta norises vietās.

"Sia Radikal" albuma atbalsta tūre turpināsies vasarā ar koncertiem vairākos festivālos un atkārtotu uzstāšanos Rīgā. Datumi tiks izziņoti maijā.

"Sia Radikal" spēlē Dainis Rijkuris – vokāls, Gustavs Terzens – ritma ģitāra, Edgars Rakovskis – solo ģitāra, Andrejs Upmacis – bungas un perkusijas, Jānis Narbuts - bass .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!