Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 27. februārī, plkst. 20 Rakstniecības un mūzikas muzejā ar koncertu "Paliec tepat" uzstāsies grupa "Sigma". Koncertā skanēs gan dziesmas no grupa topošā debijas albuma, gan arī jaunas kompozīcijas, kas tapušas ar jaunās paaudzes dzejnieku vārdiem, informē grupas pārstāvji.

Grupas skanējumu papildinās ģitārists Valters Suķis no grupas "Rīga Metro", kā arī scenogrāfijas elementi, kas ļaus muzeja kinozālē radīt īpašu, nereālu gaisotni.

"Sigma" dibināta 2005. gadā Rīgā. Tās sastāvā ir trīs mūziķi - Jānis Ozoliņš (balss, taustiņinstrumenti), Kaspars Lastovskis (bass) un Uģis Eihvalds (sitamie instrumenti).

Mūziķi ieguvuši akadēmiskās mūzikas izglītību, guvuši pieredzi arī dažādos citos mūzikas projektos. Jānis un Uģis iepriekš kopīgi sadarbojušies poproka grupā "Punch", un pēc tās izjukšanas, pieaicinot grupu "G-spot" un "S.I.L.S." basģitāristu Kasparu, radīja jaunu projektu, kur tradicionālās ģitāras vietā ritma grupu papildina klavieres.

Grupas mūzikā ir poproka, indie roka un elektroniskās mūzikas ietekmes, kuras papildina arī amerikāņu minimālisma mūzikas idejas. Līdz šim grupa "Sigma" plašākai sabiedrībai uzstājusies reti, piedalījusies pirmajā "Positivus" festivālā, kā arī sniegusi atsevišķus koncertos Rīgas un Latvijas klubos.

2012. gadā sadarbībā ar četriem jaunākās paaudzes dzejniekiem radīta mūzikas un dzejas performance "Mūsu dienu skaņu celiņš", kas izrādīta Rīgā, Valmierā, Liepājā un Cēsīs, pievēršot arī plašāku skatītāju interesi. Šajā periodā top arī jaunas dziesmas ar dzejnieku Kārļa Vērdiņa, Annas Auziņas, Arvja Vigula, Ingas Gailes un Ulža Bērziņa vārdiem.

Pašlaik grupa strādā pie debijas albuma, kurā tiks apkopotas labākās no šajos gados radītajām dziesmām, un mūzikas partitūras teātra izrādei "Pēterburgas žīdi", kas Ingas Gailes režijā pirmizrādi piedzīvos šā gada maijā.

Koncerta režisore ir Inga Surgunte, Scenogrāfijas autors - Ivars Noviks, kā arī koncertā būs skatāms arī Emīla Lingas veidotais video materiāls.

Biļetes nopērkamas BezRindas.lv un Rakstniecības un mūzikas muzejā pirms koncerta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!