Foto: Publicitātes foto

No 27. līdz 29. jūlijam jau 26. reizi Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kuru programmā paredzētas gan Siguldā jau muzicējušu mākslinieku uzstāšanās, gan arī muzikāli pārsteigumi – pasaules operas solisti, kuri uz Siguldas Opermūzikas svētku skatuves būs redzami pirmo reizi, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Siguldas Opermūzikas svētki sāksies 27. jūlijā pulksten 19.00 ar Svētku uvertīru – ieskaņas koncertu Siguldas Jaunās pils dārzā, kurā uzstāsies Viktorija Pakalniece (soprāns), Edgars Ošleja (bass), Daumants Liepiņš (klavieres), Madara Liepiņa (vijole).

28. jūlijā pulksten 15.00 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks koncerts "Jaunās zvaigznes Latvijai". Piedalās: Brāļi Grīnbergi (sitamie instrumenti), Anna Marija Ivāne (akardeons), Katrīna Paula Felsberga un Kristaps Ivanovs (vokāls).

26. Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku centrālais notikums būs Umberto Džordāno operas "Andrē Šenjē" oriģināliestudējums. Ja Latvijā šo operu redzējuši un dzirdējuši vien daži simti opermīļu, tad citur pasaulē tā ir, iespējams, pati ejošākā opera, jo ar Andrē Šenjē. 2017/18.g. sezonu atklāja gan "La Scalā", gan Ņujorkas Metropolitēna operā. To izpilda Koventgārdenā un Vīnē ar pašu Jonasu Kaufmanu galvenajā lomā.

"Tā ir ļoti skaista un ausīm tīkama mūzika. Tenora Andrē Šenjē partija ir varbūt pati grūtākā tenora loma visā opermākslā, bet tanī pat laikā ļoti, ļoti saistoša – tā uzskata Plasido Domingo. Arī pārējo galveno lomu varoņiem – Madalēna (Maija Kovaļevska) un Žerāram (Jānis Apeinis) ir solo numuri, kurus bieži var dzirdēt daudzos koncertos. Tātad izrādes tapšanā vajadzīga izcila tenora balss. Varu priecāties, ka dzirdēsim fantastisku tenoru Kamenu Čaņevu (Chanev) no Bulgārijas. Viņa balss spēj tikai savilņot. Bet operas fināls ir tik muzikāli satriecošs, kāds nav nevienā citā operā. Mīlas pāris kopā dodas uz ešafotu ar grandiozu duetu iespaidīgā orķestra skanējuma pavadījumā," stāsta saka svētku organizators Dainis Kalns.

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!