Foto: Publicitātes foto

Ar krāšņu un emocionāli piesātinātu koncertprogrammu 22. septembra vakarā Lielajā ģildē tika atklāta kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" 12. koncertsezona. Diriģenta Normunda Šnē vadībā koncertā izskanēja Fēliksa Mendelszona, Jozefa Haidna un Johana Sebastiāna Baha skaņdarbi, kā arī latviešu komponista Andra Dzenīša skaņdarba "Euphoria" pirmatskaņojums.

Koncerta īpašais viesis bija izcilais vijolnieks, leģendārā pedagoga Romāna Šnē audzēknis Vadims Gluzmans.

Kā ierasts, arī šogad orķestra nozīmīgākie sezonas koncerti norisināsies Lielajā ģildē, vienlaikus plānoti arī koncerti citās Latvijas koncertzālēs un ārvalstīs. "Sinfonietta Rīga" sezonas koncertus piedalīsies arī vairāki starptautiski atzīti mūziķis. Jau oktobra sākumā, Rudens Kamermūzikas festivāla ietvaros, ar programmu "Tango no Buenosairesas līdz Parīzei" publikas priekšā stāsies ugunīgais argentīniešu bandeneonists, Astora Pjacollas audzēknis Marselo Nisinmans, kā arī pazīstamā latviešu pianiste Diāna Ketlere. "Sinfonietta Rīga" mūziķiem uzticēts arī festivāla noslēguma koncerts, kurā orķestris muzicēs kopā ar izcilo itāļu vijolnieci Lorencu Borrani.

Novembrī gaidāms par "Sansusī" festivāla senāciju kļuvušā latviešu komponista Platona Buravicka jaundarba "Demontāžas estētika" atskaņojums, bet festivāla "Eiropas Ziemassvētki" programmā kopā ar flautisti Ditu Krenbergu orķestra priekšā stāsies harizmātiskais vācu diriģents Kristofs Popens koncertprogrammā "Mendelszona uvertīra" un Mocarta "Prāgas simfonija"".

Ne mazāk spilgts būs arī sezonas turpinājums 2018. gadā. janvārī Rīgā atgriezīsies atzītais vācu vijolnieks Koļa Blahers ar Ludviga van Bēthovena Vijolkoncertu. Februāra otrajā pusē, ciklā "Vīnes Klasika", ar diviem Volfganga Amadeja Mocarta klavierkoncertiem Rīgā uztāsies izcilais taustiņinstrumentu spēles meistars Kristians Bezeidenhauts.

Džonatana Hārvija un jaunākās paaudzes latviešu komponistu Matīsa Čudara un Krista Auznieka daiļrades saspēle gaidāma 17. marta koncertā, bet ar Polijas valsts simtgadei veltītu koncertprogrammu, kurā iekļauta Polijas klasiķu mūzika un Volfganga Amadeja Mocarta populārāko skaņdarbu izlase, orķestra priekšā stāsies pieredzējušais diriģents Zbigņevs Graca.

Tāpat sezonas kulminācijā "Sinfonietta Rīga" izpildījumā skanēs Jozefa Haidna un 20. gadsimta angļu klasiķa Bedžamina Britena mūzika, savukārt Riharda Štrausa Mežraga koncertā piedalīsies izcilais franču mežradznieks Ervē Žulēns.

Plašāk ar "Sinfonietta Rīga" koncertprogrammu un gaidāmajiem jaunumiem iespējams iepazīties orķestra mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!