Ar koncertu Mazsalacā 19.februārī koncertsēriju Latvijas pilsētās sāk kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" Normunda Šnē vadībā un pazīstamais kontrtenors Sergejs Jēgers, portālu "Delfi" informē kamerorķestra pārstāvji.

Laikā no februāra līdz aprīlim koncerti notiks sešās Latvijas pilsētās: Mazsalacā, Siguldā, Valmierā, Ventspilī, Kuldīgā un Jelgavā. Programmā skanēs Vivaldi mūzika.

Sergejs Jēgers par izvēlēto programmu Latvijas koncertturnejai stāsta: "Vivaldi mūzika nu jau, šķiet, likumsakarīgi veido manas radošās biogrāfijas caurviju motīvu. Kā vērotājs es par to esmu lepns, kā procesa dalībniekam man tā ir meistarības kalve un ļoti augsta latiņa, uz kuru tiekties. Brīnišķīgi mākslinieki mani allaž saved kopā ar Vivaldi – Blumberga Venēcijas grāmata, mans skolotājs un guru Andreass Šolls, Inese Galante un nu arī manis ļoti augsti vērtētie 'Sinfonietta' un Normunds Šnē. Esmu patlaban grūtā, bet dziļi iedvesmojošā darba procesā!"

Pirmā sadarbība ar mākslinieku Sergeju Jēgeru orķestrim notika 2009. gada pavasarī ierakstot disku "Dziesmiņās remdējos" – latviešu tautas dziesmu apdares, ko aranžēja Raimonds Tiguls un ko dziedātājs ieskaņoja ar orķestri diriģenta Māra Sirmā vadībā.

"Man ir bijusi iespēja ierakstīt Sergeja balsi, strādājot pie diskiem "Duende" un "Dziesmiņā remdējos". Tagad mēs tiekamies uz skatuves ar ārkārtīgi interesantu un profesionālu rūdījumu paģērošu programmu.Sergeja balss ir neparasta un unikāla, viņa talants – ceļā uz augstām virsotnēm. Viens no mūziķiem, kurš gatavs noslīpēt katru noti līdz nepieciešamajai vērtībai," par kopējo sadarbību stāsta Šnē.

Orķestris "Sinfonietta Rīga" ir viesojies dažādās Latvijas pilsētās jau kopš sava dibināšanas brīža, bet šī būs apjomīgākā koncertu sērija.

"Viens no mūsu orķestra stratēģiskajiem uzdevumiem ir sniegt augstvērtīgus un interesantus koncertus Latvijā ārpus Rīgas," saka orķestra izpilddirektore Indra Lūkina, "kamerorķestra sastāvs (34 mūziķi), bet vēl jo vairāk stīgu sastāvs kā šajā programmā (21 mūziķi kopā ar basso continuo) ir ļoti mobils un piemērots muzicēšanai dažādās Latvijas zālēs. Mūsu līdzšinējā pieredze liecina, ka cilvēki dažādās Latvijas vietās labprāt apmeklē klasiskās mūzikas koncertus, īpaši tālu no Rīgas tā ir vienīgā iespēja dzirdēt šādu mūziku dzīvā izpildījumā, tādēļ uztveram šādus izbraukuma koncertus kā orķestra misiju."

Koncertu saraksts:

19.02., 19:00 Mazsalacas kultūras centrā,
20.02, 18:00 Sigudas koncertzālē "Baltais flīģelis",
21.02., 17:00 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā,
9.04., 18:00 Ventspils kultūras centrā,
10.04., 17:00 Kuldīgas kultūras centrā,
11.04., 17:00 Jelgavas kultūras namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!