Foto: Publicitātes attēls
Šā gada 8. novembrī plkst. 20.00 bārā "Pils" (Eduarda Smiļģa ielā 35) ar solo priekšnesumu uzstāsies norvēģu brīvās improvizācijas kontrabasiste Guro Mo (Guro Moe), kā arī Māra Butlera brīvformas mūzikas projekts "Dubna".

Guro Mo pati savu pieeju mūzikai dēvē par primitīvu un tiešu – viņa apgalvo, ka allaž tiecas pēc neiespējama skanējuma. Mo improvizācijas nereti robežojas ar trokšņu mūziku, un viņas priekšnesumiem var piedēvēt "musique concrète instrumentale" vai performanču mākslas ietekmes. Mo ir strādājusi ar tādiem improvizētājiem un eksperimentālajiem mūziķiem kā Lase Marhaugs (Lasse Marhaug), Frūde Jerstāds (Frode Gjerstad), Ava Mendoza (Ava Mendoza) un Hilde Sofija Tāfjure (Hild Sofie Tafjord). Viņas redzamākie projekti ir amerikāņu-ņorvēģu improvizācijas kvartets "Sult", kā arī avangarda pankroka grupa "MoE". Mo ir ievērojama Norvēģijas mūzikas scēnā ne tikai kā spēlētāja, bet arī kā kultūras darbiniece, jo kopā ar pazīstamo bundzinieku Pālu Nilsenu Lovu (Paal Nilssen-Love) organizē festivālu "All Ears" – vienu no redzamākajām brīvās improvizācijas norisēm Eiropā.

"Dubna" ir latgaliešu mūziķa Māra Butlera trokšņu mūzikas projekts, kas periodiski demonstrē ietekmes no "dub" un dažādiem tumšās elektroniskās mūzikas apakšžanriem, ieskaitot industriālo mūziku, EBM un sintīveiva. Konkrētajā priekšnesumā, kas, kā sola pats mūziķis, būs uzsvērti nepretenciozs, tiks izpildīts jauns materiāls – šoreiz mūzikas priekšplānā būs elektriskā ģitāra.

Pasākumu rīko nepieradinātās mūzikas biedrība "Skaņu mežs". Ieeja pasākumā – bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!