Ar koncertu "Sapņu fabrikā" 8. maijā tika prezentēts latviešu folk / pagan metal grupas "Skyforger" jaunais albums "Kurbads", kas ir pirmais, ko laidusi klajā respektablā smagās mūzikas izdevniecība "Metal Blade Records", portālu "Delfi" informē grupas menedžments.

Foto galerija

Pasākuma īpašie viesi bija viena no slavenākajām zviedru viking metal grupām "Månegarm", kā arī pašmāju black metal apvienība "Ocularis Infernum".

Grupa "Månegarm" dibināta 1995.gadā Nortaljē, Zviedrijā un kopš tā laika puiši ir jau izdevuši sešus pilna garuma albumus, kuros vērojama seno zviedru sāgu atdzīvināšana modernā veidolā. Muzikālais materiāls pamatā ir ātrs, melodisks folk / black metal zviedru valodā ar savdabību vijoles pielietojumu, kas izceļ "Månegarm" no pārējām līdzīgi spēlējošām apvienībām. Papildus tam grupas stiprā puse ir teicams vokālists, kurš spēj izdziedāt pat visaugstākās notis! Grupas nosaukumu skaidro ar skandināvu mitoloģijā bieži sastopamo maģiskā vilka tēlu. Koncertā Rīgā "Månegarm" izpildīs savas labākās dziesmas no visiem albumiem.

"Kurbads" ir jau sestais grupas albums, arī šoreiz konceptuāli veidots - veltīts senajai latviešu varoņteikai par ķēves dēlu, kurš ir apveltīts ar milzīgu spēku, dodas pasaulē un cīnās ar dažādiem mošķiem. Ieraksts visā pasaulē tiks izdots sadarbībā ar prominento ASV ierakstu kompāniju "Metal Blade Records". Jaunais albums Eiropā būs pieejams no 26.aprīļa, bet Ziemeļamerikā – no 11.maija. Albuma ieraksts tapis visu pagājušo gadu, studijā "Lauska", Ogrē.

Jau ziņots, ka "Skyforger" šī gada sākuma noslēdza līgumu ar ASV ierakstu kompāniju "Metal Blade Records" Ierakstu kompānijas pirmsākumi rodami pirms 28 gadiem, un tieši šeit savus pirmos ierakstus izdeva pasaulslavenās grupas "Metallica" un "Slayer". Arī tagad "Metal Blade" ir joprojām vieni no līderiem savā jomā, izdodot daudzu pazīstamu smagā metāla grupu ierakstus, piemēram, grupu "Amon Amarth", "Cannibal Corpse", "Bolt Thrower", "Behemoth", "King Diamond", "Six Feet Under" albumus, kā arī veidojot desmitiem jauno heavy metal censoņu karjeras.

Biļetes uz "Skyforger" koncertu "Sapņu fabrikā" nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs. Koncerts DELFI afišā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!