Foto: Publicitātes foto
Klajā laists jau piektais "Dabas koncertzāles" mūzikas albums "Fucus Vesiculosus", kas veltīts šovasar apdziedātajam Pūšļu fukam – Baltijas jūras brūnaļģēm, portālu "Delfi" informē "platforma.lv".

Dabas koncertzāle 'Pulkstenis ne laikā'

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/PusluFuks_PulkstenisNeLaikā.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

2011. gada vasarā Dabas koncertzāles pasākumi norisinājās Nīcas pagastā pie Pusēnu kāpas un Mērsragā, par galveno tēlu tika izvēlēts - dīvainie, dakšveidīgi zarotie augi ar pūslīšiem 'lapu' galos jeb pūšļu fuki.

"Ar zemūdens pasauli un makstenes ceļojumu tajā Dabas koncertzāles draugi iepazinās jau 2008.gadā, un, ne velti, albums "Hydropsyche instabilis" kļuvis populārs masāžas kabinetos! 2009.gadā šūnakmens bija tas, kas deva smagumu mūzikai, savukārt šogad visa pamatā būs jūras iemītnieku stāsts, nedaudz jocīgs, ar Lasieni karietē, kas ar saviem daudzajiem kučieriem dodas uz Jūras meža svinībām! Ar Pūšļu fukiem, kas spēj būt gan sirēnas, kas visus aicina uz kopīgo deju, gan uzpūtīgi sargi, gan balles mūziķi.

Šis simfoniskais stāsts ar ķiņķēziņiem arī veidos šī gada noskaņu! Dabas koncertzāles komanda šo stāstu centīsies arī parādīt vizuāli", stāstīja viens no Dabas koncertzāles pasākumu galvenajiem organizatoriem un idejas autoriem Ingus Ulmanis.

Dabas koncertzāles jaunākā albuma tapšanā piedalījušies arī Andris Sējās, Aigars Voitišķis, Gatis Zaķis, Kaspars Tobis un Anrijs Grinbergs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!