Foto: Publicitātes foto
Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sõla" diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā uzvarējis 37. Starptautiskajā prof. Georgi Dimitrova Maija koru konkursā Varnā, Bulgārijā, kas ir arī viens no sešiem Eiropas Grand Prix – augstākā līmeņa koru konkursiem pasaulē (European Grand Prix for Choral singing) – posmiem, portālu "Delfi" informē kora pārstāve Ilze Tormane.

Konkursa trijās kategorijās piedalījās 13 kori no 10 valstīm. Koris "Sõla" ieguva pirmo vietu jaukto koru kategorijā, kas deva iespēju piedalīties arī konkursa Grand Prix, kur četru koru konkurencē izcīnīja uzvaru. Šie panākumi korim nodrošina iespēju piedalīties visu sešu Grand Prix posmu uzvarētāju konkursā 2017. gada rudenī Tolosā, Spānijā.

"Sõla" saņēma arī balvu par jaukto koru kategorijas obligātā skaņdarba labāko izpildījumu, kā arī uzaicinājumu 2018. gadā jūlijā piedalīties Provansas festivālā Francijā.

Foto: Publicitātes foto

Kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons pēc uzvaras saka: "Man ir liels gandarījums un prieks par sasniegto rezultātu! Ir ieguldīts milzīgs darbs, kas nesis augļus. Liels paldies katram kora dziedātājam un maniem kolēģiem – Saivai Treidei, Jēkabam Jančevskim un Jānim Pēlmanim, ar kuriem kopā izdevās piedzīvot šo muzikālo notikumu. Paldies arī visiem atbalstītājiem."

"Sõla" konkursā dziedāja Pētera Vaska, Jēkaba Jančevska, Paula Hindemita, Knūta Nīsteta, Gustava Mālera, Alfrēda Šnitkes, Johannesa Brāmsa, Aleksandra Taņeva un Viljama Bērda opusus.

Eiropa Grand Prix koru konkursi ik gadu notiek Tolosā (Spānija), Varnā (Bulgārija), Debrecenā (Ungārija), Tūrā (Francija), Mariborā (Slovēnija) un Areco (Itālija). Varnā līdz šim nebija uzvarējis neviens koris no Latvijas.

Pirmdienas vakarā koris atgriežas Latvijā. Jau nedēļas nogalē koris piedalīsies IV Latvijas Virsdiriģentu svētkos Alojā, bet Rīgā kori varēs dzirdēt sezonas noslēguma koncertā – 5. jūnijā Zirgu ielas koncertzālē. Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!