Foto: DELFI
Ar džeza ieskaņas koncertu piektdien, 1. jūlijā, sākas jau devītie Ogres Mūzikas svētki, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Šāgada lielākais svētku notikums – 2. jūlija koncerts ar Liepājas Simfonisko orķestri un kori "Impulss", un Francijas kori "Lumen Laulu". Pie diriģenta pults ogrēnietis Atvars Lakstīgala.

"Jau vairāk kā 30 gadus esmu ogrēnietis. Ogres Mūzikas svētki, manuprāt, ir viena no pilsētas skaistākajām tradīcijām, un šogad man ir gods būt šajos svētkos kā dalībniekam kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri", norāda Lakstīgala.

2. jūlijā Liepājas Simfoniskā orķestra koncertā skanēs A. Vivaldi "Gadalaiki", A. Pjacollas "Gadalaiki Buenosairesā", "Verano Porteno", "Primavera Portena" un N. Paganini "La Campanella", P. Sarasate "Čigānu melodijas". Koncerta viesi Jevgēnija Gelena (vijole) Vācija un Jegors Grečišņikovs (vijole) Vācija.

"Ogres Mūzikas svētki ir kļuvuši par skaistu tradīciju Ogrē. Īpašs notikums mums ir Atvara Lakstīgalas viesošanās. Esam lepni, un ir prieks Ogrē uzņemt mūsējos, kuri guvuši panākumus gan Latvijas, gan starptautiskajā mērogā", skaidro Antra Purviņa, Ogres novada Kultūras centra direktore.

9. Ogres Mūzikas svētku programmā svētku ieskaņas koncerts norisināsies 1. jūlijā pl. 20:00 Ciemupes estrādē, kur viesosies starptautiskais džeza kvintets "The Brag Pack", kas nedēļas nogalē piedalīsies arī festivālā "Rīgas ritmi".

Džeza kvintets "The Brag Pack" ir eksperimentāla grupa, kas dibināta Amserdamā ar starptautisku sastāvu.

Savukārt sestdien, 2. jūlijā, plkst. 11:00 programmā bērnu izrāde "Kas par traku, tas par traku..!" – jautrs, muzikāls, izglītojošs piedzīvojums bērniem. Iespēja būt īpašā gaisotnē, ko rada Ojāra Vācieša dzejas tēlu spēlēšanās aktieru Māra Bezmera (ģitāra), Egijas Silāres un mūziķu Kristiānas Balčus (čells), Gidona Grīnberga (vijole), Elizabetes Balčus (klavieres, flauta) vai Artis Gāga (saksofons, klavieres) izpildījumā.

9. Ogres Mūzikas svēktu viesu sarakstā arī Francijas koris "Lumen Laulu", kas sadarbībā ar Ogres jauniešu kori "Impulss" uzstāsies Sv. Meinarda Romas katoļu baznīcā Ogrē 2. jūlijā plkst. 13:00 un piedalīsies arī noslēguma koncertā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Biļetes uz 2. jūlija Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu var iegādāties Ogres Kultūras centra kasē, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!