Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2.augustā, kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks vēl viens īpašs "Rīga 2014" notikums festivāla "Ad Lucem" ietvaros – Metjū Bārlija koncerts no saulrieta līdz saullēktam "Nakts meditācija".

Festivāla "Ad Lucem" nakts koncerts ir īpaša tradīcija, ko 2010.gada vasarā uzsāka izcilais britu čellists Metjū Bārlijs, sniedzot vārdiem neaprakstāmu pārdzīvojumu astoņu stundu garumā.

Klausītāji 2. augusta vakarā no plkst. 22 līdz rīta plkst. 6 kultūras pils "Ziemeļblāzma" koncertzālē varēs gremdēties brīnišķīgajā akustiskā un elektriskā čella skanējumā – gan sēdus, gan guļus uz segām, guļammaisiem vai krēsliem, iemiegot, pamostoties, nonākot citā, neikdienišķā uztveres dimensijā, visas nakts garumā paliekot nepārtrauktā mūzikas valdzinājumā.

Klausītāji aicināti koncertu apmeklēt ērtā apģērbā, līdzi ņemot paklāju un guļammaisu vai segu.

"Bārlijs ir sajūsminājis festivāla "Ad Lucem" klausītājus jau vairākus gadus, muzicējot gan solokoncertos, gan kopā ar orķestri "Kremerata Baltica" un pianistu Antonu Ļahovski, bet leģendāru slavu iemantojuši viņa izpildītie koncerti visas nakts garumā. "Pasaules drosmīgākais čellists!", "Vārdiem neaprakstāma spēle!", "Šokējošais čells!" - tie ir laikrakstu virsraksti, kas pavada Bārlija radošumu visā pasaulē. Mūziķis tiešām ir ievērojams ar savu brīvību – uzdrīkstēšanos pārkāpt dažādas robežas un rāmjus, ko tam palīdz viņa virtuozā čella spēle, apbrīnojamās improvizēšanas spējas, atvērtība neparastām idejām, eksperimentiem un citām kultūrām, kā arī patiešām dziļa lietu būtības izpratne," vēsta pasākuma rīkotāji.

Bārlijs ir mūziķis ar unikālu, neparasti daudzveidīgu karjeru. Viņš apceļojis vairāk nekā 50 valstu ar solokoncertiem un uzstājies kopā ar slaveniem orķestriem pasaules lielākajās koncertzālēs. Viņš vienlīdz komfortabli jūtas gan improvizējot, gan atskaņojot Baha svītas, mūsdienu mūziku un savas kompozīcijas, gan arī veidojot muzikālu sadarbību ar tradicionālās mūzikas meistariem no Japānas, Filipīnām, Austrālijas, Jaungvinejas, Jaunzēlandes, Indijas, Bangladešas, Irānas, Kazahstānas, Uzbekistānas, Krievijas, dažādām Āfrikas daļām, Kolumbijas, Havaju salām, muzicējot ar džeza māksliniekiem, dīdžejiem, Londonas grime reperiem, strādājot ar studentiem, kā arī pasniedzot savu paša radīto improvizācijas metodi pasaules vadošo orķestru mūziķiem.

Biļetes uz "Ad Lucem" koncertu "Nakts meditācija" pieejamas "Biļešu serviss" tirdzniecības kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!